Invitatie la discutie: Care a fost prima ta masina?

Invitatie la discutie: Care a fost prima ta masina?
  • Care a fost prima ta masina personala?
  • Cu ce masina ai facut scoala?
  • Ce masina crezi ca s-ar potrivi sa fie prima pentru un tanar astazi?
Distribuie pe Facebook

Cu siguranta te leaga destule amintiri despre primul tau automobil. Daca ai schimbat multe masini intre timp, poate ca le-ai uitat pe majoritatea, insa prima... nu se uita niciodata. Spune-ne care a fost prima ta dragoste cu 4 roti si ce masina crezi ca i s-ar potrivi in ziua de astazi unui tanar.

Prima mea masina a fost o Honda Accord din 1986, pe carburatie. Poate ca eu am facut parte din cei norocosi, spre deosebire de majoritatea celor din generatia mea care au condus pentru prima oara o Dacia 1310. Chiar si scoala am facut-o pe un Tico, nu pe Dacie. Insa am prieteni multi care, desi acum sunt la volanele unor masini moderne si puternice, au debutat cu batrana si vesnica Dacie.

Am un amic care chiar a condus multa vreme, de cand si-a luat carnetul, un Trabant. La fel am si amici care s-au bucurat pentru prima oara la volanul unui automobil Lada, Fiat 850 sau Oltcit. Si daca ii intrebam pe parintii nostri, ne vor spune lucruri si mai interesante: au condus pentru prima oara Fiat 1300 sau Dacia 1100, iar cei cu adevarat norocosi, cu relatii in Partid, aveau limuzina suprema, o Volga cu tabla de cuirasat.

Atunci cand intrebi tineretul din ziua de azi, lucrurile se cam schimba insa. Cunosc oameni care s-au urcat direct de pe bancile Scolii de Soferi in BMW de 231 cp, intr-un Opel Calibra Turbo de 204 cp sau direct intr-un Jaguar S-Type. Si, cu cat vremurile au avansat, cu atat soferii au devenit mai pretentiosi inca de la 18 ani, de cand s-au vazut cu plasticul in mana. Nu degeaba vedem la stiri tot felul de inconstienti cu sau fara permise, ce alearga prin orase cu X6-le, se filmeaza si devin vedete pe internet...

Nu am chef sa discutam despre smecherasii care isi comanda de la taticul un Lamborghini Huracan chiar daca au 17 ani, pentru clipa in care vor avea permisul. Si nici despre acele specimene invatate din scutece cu volanul in mana, care vor primi la 18 ani un Seria 5 bulgaresc, fara frane si fara acte, doar ca este... BMW. Ci vorbesc despre omul normal, cel de rand. Care munceste pentru masina si stie valoarea banului. Vorbesc despre acei oameni care au primit o masina cumparata cu bani munciti si castigati pe buna dreptate. Pentru ca acestia sunt majoritari, din fericire.

Din pacate, Programul Prima Masina 2015 este din ce in ce mai uitat. De la promisiunile primului-ministru si pana la ingroparea totala a programului a durat doar doua luni. Nu se mai stie nimic despre el. Si nici despre gasirea unei metode prin care tinerii din ziua de azi isi pot face asigurarea RCA la preturi normale. Oricum, indiferent ca e vorba de masina noua sau de una second-hand, te rugam sa ne spui ce parere ai tu despre tinerii din ziua de azi si ce crezi ca li s-ar potrivi ca PRIMA MASINA.

Spune-ne care a fost prima ta masina, ce masini au mai avut si care crezi tu ca este in ziua de azi masina ideala pentru un tanar care implineste 18 ani si obtine permisul de conducere. Dar sa incercam sa evitam "avioanele" si sa ramanem cu picioarele pe pamant, va rog!

Distribuie pe Facebook
mai multe