Secretele seriei de sasiu de pe masina ta

Secretele seriei de sasiu de pe masina ta
  • O serie de sasiu este formata din 17 caractere
  • Aceasta dezvaluie diverse detalii despre o masina
  • Prin intermediul ei poti afla inclusiv dotarile optionale
Distribuie pe Facebook

Ce inseamna fiecare dintre cele 17 caractere care compun o serie de caroserie, ei bine... ramane sa aflam chiar din randurile urmatoare.

Nu doar oamenii primesc un cod numeric personal la nastere, ci si masinile. Fiecare automobil comercializat de Acura, Alfa Romeo, Aston Martin si asa mai departe iese de pe linia de productie alaturi de o serie de sasiu unica, care utilizeaza 17 caractere pentru a dezvalui cele mai importante caracteristici ale sale.

Ce inseamna mai exact respectiva insiruire de cifre - pe care o gasesti, de la caz la caz, fie in partea din stanga a bordului, fie sub scaunului pasagerului, fie in portbagaj, iti spunem in randurile urmatoare, luand ca exemplu seria WBAGG83461DN81194:

Seria de caroserie

Fara niciun fel de alta introducere ori prezentare, primul dintre cele 17 caractere care compus o serie de caroserie indica tara in care a fost fabricata respectiva masina. In cazul de fata, W-ul vine de la Germania, insa poti intalni si S (Marea Britanie), 3 (Mexic) sau Z (Italia).

Al doilea caracter ne dezvaluie numele producatorului modelului cu pricina, cu B de la BMW in situatia de fata. Un Audi va avea, bineinteles, un A in locul acestui B, in timp ce un Mercedes va dispune de un D, o Toyota de un T, un Volvo sau un Volkswagen de un V etc.

Daca vine vorba despre caracterul cu numarul trei, ei bine... prin intermediul lui aflam tipul vehicului 'implicat' - daca este un autoturism, un autobuz, un camion sau un TIR. Fiecare marca are insa propria notatie, in acest caz subiectul principal fiind o masina de persoane.

Urmatoarele cinci caractere ne arata trasaturi specifice fiecarui automobil in parte, de la tipul de caroserie pana la detalii despre motorizare, culoare si chiar anumite echipamente optionale. Si de-aceasta data putem discuta despre inscriptii care difera de la producator la producator.

Caracterul cu numarul noua confirma acuratetea celor opt dinaintea sa, in timp ce al 10-lea se afla in stransa legatura cu anul de fabricatie. Ambele pot fi notate atat cu ajutorul unei cifre, cat si al unei litere, fiecare companie avand propria metoda de identificare.

In ceea ce priveste caracterul cu numarul 11, despre el se poate spune ca te ajuta sa identifici fabrica sau linia de asamblare vinovata de construirea masinii din dotare sau care te intereseaza, pe cand ultimele sase caractere reprezinta seria unica a masinii.

Nui, nu-i deloc sa descoperi un model dupa seria de sasiu, insa vestea buna este ca exista numeroase site-uri care o vor face pentru tine.

Distribuie pe Facebook
mai multe