Verde la zapada! Ce trebuie sa ai neaparat in portbagajul masinii cand vin nametii

Verde la zapada! Ce trebuie sa ai neaparat in portbagajul masinii cand vin nametii
  • Lopata si canistra
  • Racleta si perie
  • Spray de dezghetare
Distribuie pe Facebook

Se pare ca iarna din acest an se anunta una cu adevarat agresiva, plina de temperaturi joase si zapada abundenta. Deja magazinele au pus pe rafturi produse dedicate sezonului rece, inclusiv pentru soferi. Iata cu ce trebuie sa te pregatesti din timp ca sa nu ai probleme cand vine zapada.

Lopata

In Romania, o tara in care autoritatile sunt luate prin surprindere de orice zapada din luna decembrie, soferii sunt nevoiti de multe ori sa-si croiasca singuri drum prin nameti. Asa ca o lopata este binevenita in orice masina. Nu numai ca sa iti faci drum din locul de parcare al blocului sau ca sa eliberezi aleea pentru a ajunge la masina. Ci si ca sa eliberezi masina daca ramai cu ea blocata pe undeva. Chiar si in Bucuresti, te duci la magazin sa cumperi ceva si cand te intorci iti dai seama ca a trecut lama si nu poti intra in masina din pricina unui prag inalt de 1 metru care iti acopera portiera. Nu mai punem la socoteala nici situatia in care mergi pe vreun drum judetean pe care au uitat astia sa-l inchida si ramai blocat pe acolo... Lopata este obligatorie!

Accesorii de iarna

Racleta si perie

Am vazut multi soferi comozi, lenesi, care nu folosesc sub nicio forma racleta sau peria ca sa curete masina. Ci se urca in masina, pornesc motorul si asteapta sa se incalzeasca pana se topeste gheata de pe parbriz. Dar daca nu vrei sa stai 30 de minute ca fraierul pe loc, pornesti motorul, dupa care dai la racleta si perie pana cureti masina. Si pentru siguranta rutiera, ca sa ai vizibilitate cat mai buna, dar si pentru ca e normal sa iesi cu masina curata, cu placutele de inmatriculare vizibile. Mai sunt destepti care nu curata masina si au pana si luneta plina de zapada, dar ei nu stiu ca risca o amenda frumusica daca ii prinde Politia Rutiera.

Accesorii de iarna

Spray dezghetare

O solutie rapida pentru soferii care se confrunta cu parbrizul inghetat superficial, in loc sa foloseasca racleta care mai zgarie suprafata vitrata, este sprayul de dezghetare. Un spray care, odata pulverizat pe parbriz incepe sa topeasca imediat gheata. Acesta merge doar daca gheata este subtire, nu daca are 1 cm grosime si nici cu racleta nu se da la o parte. Daca vezi ca e gheata subtire, dai cu sprayul dupa care te urci in masina si imediat cum dai din stergatoare se va duce toata. Este util si, mai ales, tine cu parbrizul deoarece nu il zgarie. Dezavantajul ar fi ca aceste solutii nu sunt ieftine si ca, de multe ori, coloreaza vopseaua masinii.

Accesorii de iarna

Canistra

Daca faci drumuri multe in afara orasului, cumpara o canistra de 10 litri si umple-o cu motorina sau benzina, cu ce merge masina ta. Dupa care, bag-o in portbagaj. Cumpara o canistra de plastic care are capac cu garnitura, astfel incat sa nu miroasa in masina. O lasi acolo si uiti de ea pana la primavara. Daca nu iti trebuie, o bagi in rezevor si nu pierzi nimic. Dar s-ar putea sa dai de o situatie in care o vei folosit. Pentru ca mereu apar la stiri cand vine zapada drumuri blocate, inchise, cu oameni sechestrati in nameti pana cand ii salveaza autoritatile. Asadar, daca esti nevoit sa zaci pe undeva prin mijlocul campului impotmolit, e bine sa ai mult carburant. Deoarece asa tii motorul pornit si ai caldura pana cand te poti pune in miscare.

Accesorii de iarna

Sufa

La fel de importanta iarna este si o sufa sau un cablu de tractare. Deoarece iarna se intampla sa ramai impotmolit cine stie unde, fie pe vreun drum de munte, fie intr-un sant acoperit de zapada moale, fie chiar si in spatele blocului. Daca ai o sufa, il poti ruga pe un vecin cu masina 4x4 sa te scoata ca sa poti ajunge la munca. Sau, daca tu ai o masina ma capabila, poti face o multime de fapte bune ajutandu-i pe soferii blocati in zapada. Te sfatuim sa nu cumperi cablurile acelea metalice din Supermarket care se vor rupe ca ata dentara la primul soc. Ci sa cumperi o banda textila lata, chinga, cum sunt cele de ancorare a masinilor pe platforme, benzi capabile sa tina si la 5 tone sarcina. Cu asemenea sufa nu vei avea nicio problema, niciodata.

Pregateste-ti masina pentru iarna cumparand la cele mai bune preturi pe www.pieseauto.ro

Accesorii de iarna

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Accesorii de iarna
mai multe