6 masini hibrid sau electrice asteptate sa apara in curand

6 masini hibrid sau electrice asteptate sa apara in curand
Mai multe modele cu propulsie alternativa se pregatesc sa invadeze piata in urmatoarele 12 luni, iar trendul este unul ascendent, mai ales dupa ce compania americana Tesla a anuntat ca va pune la dispozitia competitorilor sai patentele detinute pentru a incuraja productia de masini electrice.
Distribuie pe Facebook

Pana la o adevarata invazie de EV-uri pe sosele, sa vedem ce automobile sunt gata sa isi faca loc in Europa pana in vara lui 2015.

1. BMW i8 cu tot cu garaj

6 masini hibrid sau electrice asteptate sa apara in curand

Supercarul hibrid BMW i8 a intrat deja in vanzare in Europa de Vest, iar performantele sale sunt date de tehnologia introdusa pe masinile iesite din uzinele firmei din Munchen. Conform datelor furnizate de companie, i8 are un consum de maximum 5 litri in mediul urban si 7 - 8 litri in afara oraselor si la viteze mari, ceea ce pentru un autoturism sport inseamna un consum redus cu 50%! Cu un pret de 126.000 euro, BMW i8 este asteptat din toamna si in Romania, perioada in care vei putea opta si pentru versiunea cu faruri laser.

"Kitul" complet al masinii ar putea sa ajunga in curtea ta abia in 2015, moment in care designerii constructorului auto considera ca vor avea pus la punct si garajul pentru reincarcare. O adevarata opera de arta a functionalitatii, acesta s-ar putea dovedi solutia ideala pentru reincarcarea lui i8 sau a fratelui sau mai mic, i3.

2. X5 in varianta electrica

Departe de hibridul sport i8, varianta hibrid a SUV-ului X5 tinteste mai degraba spre un mod mult mai economic de a te deplasa in oras si in afara acestuia. Motorul sau electric produce 95 CP convertiti in 240 CP cu ajutorul unui motor turbo pe benzina in patru cilindri. Testele efectuate pe hibrid au aratat mai degraba o lentoare a acestuia fata de versiunea clasica, dar X5-ul are sanse sa devina un vehicul urban preferat de catre tineri.

3. Kia Soul la balul bobocilor

Cel de al doilea vehicul electric produs de Kia, dupa modelul Ray, isi face intrarea in scena in toamna acestui an. Kia Soul va avea o autonomie mai mare decat Nissan Leaf, de pana la 166 de kilometri, gratie unei baterii litiu-ion de 27 kW/h cu 192 de celule. O reincarcare totala poate dura cinci ore la priza sau 25 de minute in sistem rapid. Viteza maxima este de 140 de kilometri pe ora, iar demarajul pana la 100 km/h se face in 12 secunde.

4. Smart Fortwo intra pe mana Renault

6 masini hibrid sau electrice asteptate sa apara in curand

Decizie oarecum uimitoare a nemtilor de la Mercedes, care au anuntat initierea unei cooperari cu Renault pentru generatia Smart Fortwo 2015. Este posibil ca declinul vanzarilor inregistrat in urma competitiei directe cu Scion iQ si Chevrolet Spark sa ii fi determinat pe germani sa ia aceasta decizie. Cateva imagini cu modelul de teste al noii generatii au fost deja surprinse, iar la Salonul Auto de la Paris este posibil ca prezentarea oficiala a noului Smart electric sa fie facuta si cu o varianta cu patru portiere.

5. Coreenii isi croiesc drum prin Olanda

Modelul Spirra al sud-coreenilor de la Oullim este gata se se avante in Europa. Masina sport nu va fi dotata insa cu un motor clasic, ci va fi un vehicul electric. Afaceristul olandez Roland Notermans si cativa parteneri germani au pus la punct afacerea prin care vor sa impanzeasca soselele Europei cu variantele electrice ale modelului Spirra. Prezentarea automobilului este programata pentru martie 2015, la Salonul Auto de la Geneva, iar pretul nu va fi usor de digerat de catre consumatori: 200.000 euro.

6. Detroit Electric incepe productia in august

6 masini hibrid sau electrice asteptate sa apara in curand

Un model bazat pe Lotus, o companie americana cu sediul in Detroit, fabrica in Olanda si caracteristici asemanatoare vehiculelor electrice produse de Tesla se ascund in spatele roadsterului pe care Detroit Electric vrea sa il bage in productie in luna august din acest an. Masina va avea o prima serie limitata la 999 de exemplare si ar putea fi comercializata atat in Europa, cat si in America de Nord. Pretul estimativ: 135.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe