A cazut recordul pentru cea mai rapida masina electrica de la Nurburgring

A cazut recordul pentru cea mai rapida masina electrica de la Nurburgring
  • A cazut recordul pentru cea mai rapida...
  • ... masina electrica de la Nurburgring
Distribuie pe Facebook

Niciodata pana acum o masina electrica de serie nu a facut o tura mai rapida pe circuitul Nurburgring Nordschleife: pilotului de dezvoltare de la Porsche, Lars Kern, i-au luat doar sapte minute si 33 de secunde pentru o tura cu Taycan Turbo S. Berlina sport a fost echipata cu noul kit de performanta si cu Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) si – in afara de cusca anti-rasturnare si scaunele de curse necesare – a fost un vehicul de serie standard, cu aceeasi greutate ca o masina de serie. Un notar a fost prezent pentru a verifica noul timp record pe circuitul de 20,8 kilometri, din regiunea Eifel din Germania, in timp ce TUV Rheinland a confirmat ca masina care a batut recordul a fost un model de serie standard.

Kit-ul de performanta include jante de 21 de inchi cu design RS-Spyder, cu anvelope sport Pirelli P Zero Corsa, omologate pentru drum, care sunt acum disponibile pentru Taycan. Compozitia acestor anvelope este similara cu cea a anvelopelor de curse. Un alt element al kit-ului de performanta este o actualizare de software a Porsche 4D Chassis Control, astfel incat sa functioneze in armonie cu anvelopele sport. Sistemul analizeaza si sincronizeaza toate sistemele de sasiu ale Taycan in timp real. „In trecut, doar masinile super sport pursange intrau in intervalul 7:33”, spune Kern.

„Cu noul kit de performanta am putut sa merg si mai tare, iar masina a fost si mai precisa si mai agila la pornire.”

Kit-ul de performanta este oferit de Porsche Tequipment. In prezent, este disponibil numai in Germania si doar pentru berlina sport Taycan Turbo S din anul 2023. Productia acestor masini a inceput la sfarsitul lunii iulie 2022, in timp ce kit-ul de performanta in sine se asteapta sa fie disponibil de la sfarsitul anului. Planul este ca modernizarea sa fie efectuata dupa livrarea initiala, in atelierele Porsche din Zuffenhausen. Este inclus transportul spre si de la fabrica, aprobarea individuala a vehiculului si inmatricularea. Kit-ul de performanta are un pret de 13.377,32 EUR, inclusiv TVA de 19%. Pentru Taycan, garantia producatorului nu este afectata.

Anvelopele sport sunt concepute special pentru a conduce pe pista. Prin urmare, cumparatorii pot reveni oricand la anvelopele standard de drum, fara a fi necesara reinstalarea software-ului original al sasiului.

„Suntem incantati ca recordul pe circuitul Nurburgring pentru masini electrice este din nou in mainile Porsche”, spune Kevin Giek, vicepresedinte Model Line Taycan. „Acest timp pe circuit arata nu doar cat de mult potential se afla in noul nostru kit de performanta, ci confirma inca o data genele masinilor sport Taycan”. Puterea considerabila a versiunii Turbo S, de pana la 460 kW (625 CP), a fost un factor cheie in succesul sau. Cu Launch Control activat, masina atinge o putere maxima de 560 kW (761 CP) de pe loc.

Distribuie pe Facebook
mai multe