Aceasta masina electrica se vinde atat de bine incat compania care o produce a ramas fara baterii

Aceasta masina electrica se vinde atat de bine incat compania care o produce a ramas fara baterii
  • Hyundai nu mai face fata comenzilor noului Ioniq electric
  • Compania sud-coreeana mai are nevoie de baterii de la LG Chem
  • Lista de asteptare se intinde pe aproximativ cinci luni
Distribuie pe Facebook

Hyundai se confrunta zilele acestea cu o situatie mai putin obisnuita: compania sud-coreeana are atat de multe comenzi pentru versiunea electrica a modelului Ioniq incat a ramas fara baterii pe stoc.

Atunci cand a lansat pe piata versiunea exclusiv pe baterii a modelului cu propulsie alternativa Ioniq, Hyundai nu a luat in calcul ca noua sa masina va ajunge cea mai populara electrica din Coreea de Sud.

Listele de asteptare se intind pe aproximativ jumatate de an, situatie care i-a determinat pe oficialii companiei asiatice producatoare de automobile sa creasca numarul de unitati asamblate lunar cu 50 de procente.

Problemele generate de vanzarile uriase inregistrate de versiunea 100% electrica a modelului cu propulsie alternativa Hyundai Ioniq nu este insa atat de usor de rezolvat pe cat pare la prima vedere.

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

Oficialii companiei asiatice producatoare de automobile au dat initial comanda de doar 7.000 de baterii, dar au nevoie de mult mai multe si nu se cunoaste inca in ce masura LG Chem va putea raspunde cererii.

Versiunea 100% electrica a modelului cu propulsie alternativa Hyundai Ioniq a fost lansata recent si pe anumite piete din Europa, un astfel de exemplar pornind in Germania de la 33.300 euro.

Clientii companiei asiatice producatoare de automobile primesc la schimb un motor de 120 CP si o baterie de 28 kWh, care asigura impreuna o autonomie de pana la 280 de kilometri, potrivit primelor informatii.

Exceptand aceasta versiune 100% electrica, modelul cu propulsie alternativa Hyundai Ioniq mai este oferit la vanzare si intr-o varianta hibrid, dar si intr-o configuratie de Plug-in hybrid (PHEV).

Dupa cum cel mai probabil ti-ai dat deja seama, respectivul automobil al companiei sud-coreene nu este disponibil alaturi de nicio motorizare clasica, pe carburanti fosili - fie acest carburant benzina sau motorina.

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (88) Poze Hyundai Ioniq
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2017