Acum nu va mai lua foc. Fisker a lansat oficial noul EMotion, cu o autonomie de 650 de km si incarcare in 9 minute

Acum nu va mai lua foc. Fisker a lansat oficial noul EMotion, cu o autonomie de 650 de km si incarcare in 9 minute
  • Fisker a lansat oficial noul EMotion
  • Sedanul electric are tractiune integrala
  • Autonomia este de aproximativ 650 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Brand-ul fondat de designerul Henrik Fisker a lansat oficial noul model, botezat EMotion, cu ocazia targului de tehnologie Consumer Electronics Show, care si-a deschis chiar astazi portile la Las Vegas.

In urma cu sapte ani, cand masinile electrice sau electrificate nu erau chiar atat de raspandite ca si in ziua de azi, Fisker Automotive prezenta modelul Karma. Acesta se voia a fi un sedan prietenos cu mediul, a carui popularitate a fost stirbita din pacate de mai multe rechemari in service din cauza pachetului de baterii.

Fisker EMotion

Un an mai tarziu, mai multe exemplare chiar au luat foc din senin, iar la finalul anului 2013, brand-ul fondat de designerul Henrik Fisker a fost nevoit sa-si ceara falimentul. Trei ani mai tarziu, compania a fost readusa la viata de chinezii de la Wanxiang, iar acum si-a prezentat cel mai nou model.

Fisker EMotion

Botezat EMotion, acesta a debutat in fata publicului larg cu ocazia Consumer Electronics Show din Las Vegas, cel mai mare targ de tehnologie din lume. Odata cu acest eveniment important, oficialii Fisker au dat publicitatii si primele detalii despre acest nou sedan sport cu zero emisii.

Fisker EMotion

Acesta va fi asamblat in Statele Unite ale Americii si propune un design exterior destul de futurist si un pachet de baterii Li-Ion de ultima generatie. Inginerii sustin ca acestea sunt mult mai stabile decat cele ale modelului Karma, si ca ii permit lui EMotion sa parcurga aproximativ 650 de kilometri. Partea cu adevarat interesanta este ca o incarcare de numai 9 minute va permite o autonomie de circa 160 de kilometri.

Fisker EMotion

Oficialii brand-ului nu au dat mai multe detalii despre sistemul de propulsie, insa au precizat ca noul model are tractiune integrala, ceea ce inseamna ca dispune de cel putin un motor electric pe fiecare ax. Sedan-ul electric sta destul de bine si la capitolul viteza de varf, unde se lauda cu 259 km/h, cel putin pe hartie.

Fisker EMotion

In plus, inginerii lucreaza la un nou tip de baterie bazata pe electroliti solizi, care ofera o energie de 2,5 ori mai mare si o autonomie de maxim 800 de kilometri. Mai multe decat atat, timpul de incarcare ar urma sa se reduca la numai cateva minute.

Fisker EMotion

Noul Fisker EMotion va putea gazdui patru sau cinci pasageri, care se vor bucura de un spatiu interior generos. Habitaclul va abunda in tehnologie, iar lista de dotari standard va include si senzori Lidar, care vor fi capabili sa scaneze drumul in toate directiile.

Fisker EMotion

Alaturi de acestia regasim si mai multe sisteme autonome, care la un moment dat vor oferi nivelul 4, adica masina se va putea conduce singura in cele mai multe situatii, fara ca soferul sa fie nevoit sa intervina.

Fisker EMotion

Primele exemplare vor ajunge la viitorii proprietari in cursul anului 2019, iar fiecare EMotion va avea un pret final de baza de 129.000 de dolari, sau cu alte cuvinte 110.000 de euro. Doritorii pot sa depuna deja un avans de 2.000 de dolari pentru a-si rezerva o masina.

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Fisker EMotion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Fisker EMotion
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2018