Altul ca el nu mai exista. Au inceput livrarile primului hibrid din lume alimentat cu hidrogen

Altul ca el nu mai exista. Au inceput livrarile primului hibrid din lume alimentat cu hidrogen
  • Au inceput livrarile primului hibrid din lume alimentat cu hidrogen
  • Este vorba despre modelul Mercedes GLC F-Cell, cu motor de 208 CP
  • Autonomia totala va depasi distanta de 480 km in modul combinat
Distribuie pe Facebook

Autonomia totala se ridica la 430 de kilometri, fara a lua in calcul cei pana la 51 km care pot fi parcursi in modul complet electric.

Este oficial: primele exemplare ale noului GLC F-Cell au ajuns la clientii din Germania. Anuntat la sfarsitul anului trecut, crossoverul companiei Mercedes gazduieste in compartimentul motor o unitate electrica cu aproximativ 210 CP.

Mercedes GLC F-Cell

Mercedes GLC F-Cell

Si acum urmeaza surpriza absoluta: alimentarea se poate face atat la pompa de hidrogen, cat si la priza. In prima dintre cele doua situatii, operatiunea dureaza doar 3 minute, cam cat in cazul unui plin de benzina, spun oficialii din Stuttgart.

De cealalta parte, bateria litiu-ion de 13.5 kWh are nevoie de aproximativ o ora si jumatate pentru a atinge capacitatea de 100%. Ulterior, in modul combinat, noul Mercedes GLC F-Cell va putea parcurge distante de pana la 481 de kilometri.

Asa cum precizam inclusiv la inceputul acestui material, crossover-ul companiei germane bifeaza 430 de kilometri exclusiv cu hidrogenul din cele doua rezervoare imbracate in fibra de carbon. De restul se ocupa bateria anterior amintita.

Incepand cu primavara anului viitor, noul GLC F-Cell va putea fi inchiriat prin programul special Mercedes-Benz Rent - atat pe perioade scurte, cat si pe perioade mai lungi de timp. Detaliile legate de pret si disponibilitate raman un mister.

Mercedes GLC F-Cell

Mercedes GLC F-Cell

Mercedes GLC F-Cell

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Mercedes GLC F-Cell
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2018