Altul ca el nu va mai exista niciodata. Volkswagen-ul din 2015 are motor diesel de 0.8 litri si camere video in loc de oglinzi retrovizoare

Altul ca el nu va mai exista niciodata. Volkswagen-ul din 2015 are motor diesel de 0.8 litri si camere video in loc de oglinzi retrovizoare
  • Altul ca el nu va mai exista niciodata
  • Volkswagen-ul din 2015 are motor diesel de 0.8 litri si camere video in loc de oglinzi retrovizoare
Distribuie pe Facebook

Construit din plastic armat cu fibra de carbon, nonconformistul vehicul vine cu un pret de 119.500 de euro.

Golf V5 si VR6, Passat W8, Touareg V10 TDI ori Phaeton W12. Sunt produsele care au transformat Volkswagen-ul lui Ferdinand Piech intr-una dintre cele mai tari, mai iubite, mai curajoase si revolutionare companii ale istoriei, la cimentarea statutului de legenda contribuind inclusiv atipicul XL1.

Volkswagen XL1 de vanzare

Un concept car fabricat in serie, un model cu doua portiere si propulsor central asa cum lumea n-a mai vazut, concentrat mai degraba pe eficienta decat performanta, astfel explicandu-se unele dotari nemaiintalnite la acea perioada, precum camerele video pe post de oglinzi retrovizoare.

Fabricat din plastic armat cu fibra de carbon, un alt element inspirat de segmentul masinilor capabile sa atinga viteze ametitoare, insa folosit in cazul de fata, la randul sau, exclusiv pentru obtinerea unui consum redus de carburant, neobisnuitul XL1 cantareste doar 795 kg. Incredibil, dar adevarat.

Intr-un final, avem motorul diesel de 0.8 litri, cu 48 CP, anterior mentionat, acestuia alaturandu-i-se un propulsor electric cu 27 de cai putere si o baterie litiu-ion de 5.5 kWh pentru un total de aproximativ 75 CP, livrat rotilor spate prin intermediul unei transmisii DSG cu sapte rapoarte.

Rezultatul? Primii 100 de kilometri pe ora vin dupa 12.7 secunde, nu ca ar fi contat pentru inginerii marcii Volkswagen, principalul scop al programului XL1 constand in obtinerea unui consum mediu de 1.0 litri la 100 km, provocare acceptata si dusa la bun sfarsit de versiunea de serie.

Volkswagen XL1 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Volkswagen XL1 de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 4 Octombrie 2023