Ar putea fi prima masina electrica fabricata in Romania. Anuntul, facut cu putin timp in urma

Ar putea fi prima masina electrica fabricata in Romania. Anuntul, facut cu putin timp in urma
  • Ar putea fi prima masina electrica fabricata in Romania
  • Anuntul, facut cu putin timp in urma
Distribuie pe Facebook

Data lansarii pe piata: 2024, daca planurile comunicate zilele acestea nu vor suferi niciun fel de modificare.

Ford a confirmat ca va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial usor in 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrica a acestuia, ce va debuta in 2024. Acesta va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit in Romania, potrivit unui comunicat de presa.

“Uzina Ford Craiova este recunoscuta pentru competitivitate si flexibilitate in operatiunile sale de talie mondiala. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial usor in Romania reflecta parteneriatele noastre fructuoase si continue cu furnizorii locali si comunitatea, precum si succesul intregii echipe Ford Craiova,” a declarat Stuart Rowley, presedintele Ford Europa.

“Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastra fabrica din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investitia din Craiova vine in contextul celorlalte investitii anuntate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Koln (Germania) si pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia si trimite un semnal clar in legatura cu promisiunea noastra de a le oferi clientilor din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”.

In februarie, Ford si-a luat angajamentul ca intreaga sa gama de vehicule comerciale din Europa sa fie pregatita pentru zero emisii, complet electrica sau plug-in hybrid, pana in 2024. Se preconizeaza ca doua treimi din vanzarile de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, pana in 2030.

De asemenea, noul vehicul comercial usor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare conventionale Ford pe benzina, precum si diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot in Marea Britanie, conform aceluiasi comunicat de presa.

Fabrica Ford din Craiova

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 6 Mai 2021