Asta le inchide gura carcotasilor. O Tesla Model S a parcurs peste 400.000 de km fara probleme majore

Asta le inchide gura carcotasilor. O Tesla Model S a parcurs peste 400.000 de km fara probleme majore
  • Bordul indica peste 400.000 de kilometri
  • Masina este folosita ca si taxi
  • In ultimii trei ani nu a avut probleme majore
Distribuie pe Facebook

O Tesla Model S din Finlanda se lauda cu un odometru care indica putin peste 400.000 de kilometri rulati. Masina este folosita ca si taxi iar proprietarul sustine ca in ultimii trei ani nu a avut nicio problema majora cu ea.

Ai crede ca fiabilitatea nu este o caracteristica de luat in seama atunci cand vine vorba de o masina hiper-tehnologizata, insa aceasta Tesla Model S ne dovedeste contrariul. Desigur, americanii au mai avut unele probleme cu pilotul automat extrem de sofisticat, insa din cate se pare le-au depasit.

Tesla Model S

Dar, sa revenim la oile noastre. Acest Model S ii apartine lui Ari Nyyssosesta, un sofer de taxi din Finlanda, care a folosit modelul electric pentru a-si castiga painea. Pana aici nimic neobisnuit, insa daca arunci o scurta privire pe display-ul de bord vei fi cu adevarat impresionat.

Tesla Model S

De ce? Ei bine, pentru simplul fapt ca odometrul indica nu mai putin de 403.438 de kilometri rulati. La aceasta cifra nu ajung multe dintre masinile conventionale din ziua de azi, daramite un model full electric intesat de tehnologie.

Tesla Model S

Mai mult decat atat, proprietarul sustine ca in ultimii trei ani nu a avut probleme majore cu masina, inafara unor reparatii facute la pachetul de baterii. Pentru majoritatea lumii acest lucru poate parea surprinzator, insa nu si pentru un anume profesor Juha Pyrhonen care sustine ca fiabilitatea acestui Model S nu este deloc ceva iesit din comun.

Tesla Model S

"De fapt, durabilitatea motoarelor electrice este diferita de cea a propulsoarelor cu combustie interna. In industria automobilelor electrice, unitatile de propulsie pot functiona teoretic pana la 100.000 de ore. In acest timp, masinile pot atinge chiar si 10 milioane de kilometri," precizeaza acesta.

Tesla Model S

Gigantul american Tesla a lansat de curand cel mai accesibil vehicul al sau, botezat Model 3. Chiar daca se afla in partea inferioara a gamei, geniul din spatele brand-ului, Elon Musk, sustine ca unitatea electrica a acestuia va functiona fara nicio problema chiar si 1 milion de kilometri.

Tesla Model S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Tesla Model S
mai multe