Audi confirma data lansarii pentru primul model fara oglinzi retrovizoare. Cate unitati ajung in ROMANIA

Audi confirma data lansarii pentru primul model fara oglinzi retrovizoare. Cate unitati ajung in ROMANIA
  • Audi confirma data lansarii noului e-tron
  • Este primul model electric din istoria Audi
  • Are o autonomie de peste 400 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a confirmat data lansarii primului model de serie electric din istoria companiei. E-Tron, caci despre el este vorba, va avea o autonomie de peste 400 de kilometri iar optional poate fi comandat si fara oglinzi.

Gama Audi urmeaza sa se extinda si nu oricum, ci cu un model full-electric, primul de acest fel din istoria brand-ului din Ingolstadt.

Oficialii au anuntat inca de la inceputul lunii mai ca lansarea oficiala va avea loc in august, numai ca intre timp CEO-ul Rupert Stadler a fost arestat pentru implicarea pe care a avut-o in scandalul Dieselgate, iar asta le-a cam dat planurile peste cap.

Audi e-tron

Acum, Audi a revenit si a confirmat ca debutul lui e-tron va avea loc pe 17 septembrie la San Francisco.

Prototipul, desi acoperit de camuflaj, nu pare sa impresioneze cu ceva detaliu estetic, astfel ca toata magia se intampla sub caroserie. Noul Audi e-tron este propulsat de doua motoare electrice, care stocheaza energia intr-o baterie de 95 kWh.

Audi e-tron

In aceste conditii, autonomia oficiala este de peste 400 de kilometri conform noului standard WLTP, iar incarcarea se poate face de la statii cu o capacitate de pana la 150 kW. Nemtii sustin ca este ajuns jumatate de ora pentru ca bateria sa aiba suficienta energie pentru "urmatoarea etapa a unei calatorii de lunga durata." Cel mai probabil, in acest interval se incarca 80%.

Audi e-tron

Interiorul este exact asa cum te-ai astepta, si anume extrem de tehnologizat. Regasim aici nu mai putin de 5 ecrane. Doua au diagonala de 7 inch si sunt pozitionate in partea din dreapta-sus a portierelor din fata si au rolul de a afisa imaginile surprinse de camerele video care inlocuiesc oglinzile laterale conventionale.

Audi e-tron

Da, ai citit bine. Noul e-tron va putea fi comandat, optional desigur, si cu camere video in loc de oglinzi.

Restul de trei display-uri sunt pentru ceasurile de bord, sistemul de entertainment si sistemul de climatizare. Acesta din urma este preluat de pe modelele A8, A7 sau A6.

Audi e-tron

Primul model de serie electric din istoria constructorului german de automobile poate fi comandat deja si pe piata din Romania, pentru care au fost alocate 50 de unitati. Rezervarea se face pe site-ul oficial Audi Romania, iar clientii interesati trebuie sa plateasca o taxa, sau mai bine spus un avans, de 1.000 de euro plus TVA.

Audi e-tron

Audi e-tron

Audi e-tron

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Audi e-tron
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2018