Audi va construi un SUV electric, capabil sa rivalizeze cu Tesla Model X

Audi va construi un SUV electric, capabil sa rivalizeze cu Tesla Model X
  • Audi va lansa pe piata un nou SUV, denumit Q8
  • Modelul va primi si o versiune complet electrica
  • Noul Audi Q8 e-tron va debuta in anul 2017
Distribuie pe Facebook

Q8, viitorul SUV sportiv al germanilor de la Audi, va avea si o versiune electrica, anunta surse din interiorul companiei. Astfel, modelul producatorului din Ingolstadt va deveni un rival direct pentru noul Tesla Model X.

Gama Audi e-tron este pe cale sa se mareasca cu un nou membru, cel mai mare de pana acum. Astfel, pe langa A1 e-tron, A3 e-tron si R8 e-tron, Audi va avea si un SUV electric, pe nume Q8 e-tron.

Potrivit celor de la Autocar, noul Audi Q8 e-tron va folosi bateriile si tehnologia de propulsie electrica de la viitorul supercar R8 e-tron, inginerii companiei din Ingolstadt urmarind sa-i imbunatateasca autonomia la aproape 600 km pentru o singura incarcare. Comparativ, sportiva R8 beneficiaza de o autonomie de 400 de km si este propulsata de doua motoare electrice, capabile sa genereze 376 cp.

Noul Audi Q8 e-tron va intra in concurenta directa cu viitorul Tesla Model X, a carui lansare este asteptata anul acesta. Intocmai ca modelul americanilor, automobilul companiei din Ingolstadt va fi propulsat de motoare electrice care vor genera atat tractiune fata, cat si tractiune spate.

Puterea bateriilor va fi generoasa, de cel putin 80kWh, atat cat are si Modelul X, insa pana la momentul lansarii tehnologia din acest domeniu va mai avansa, deci este posibil sa apara schimbari care ii vor imbunatati autonomia.

Pe langa aceasta versiune electrica, noul Audi Q8 va fi disponibil si in varianta conventionala, cu propulsoare pe benzina si motorina, dar si sub forma unui plug-in hibrid. Totodata, SUV-ul german va avea si un model de inalta performanta, numita SQ8.

Noul Audi Q8 va avea la baza urmatoarea generatie a modelului Q7, ce va debuta la sfarsitul acestui an, insa va avea trasaturi mult mai stilate. De asemenea, talia sa va fi mai inalta, linia plafonului va fi mai joasa, in stil coupe, iar geamurile laterale vor fi mai inguste decat la modelul Q7, aceasta configuratie fiind valabila atat in cazul variantei cu cinci locuri, cat si in cazul celei cu sapte.

Desi nu exista date oficiale, se presupune ca noul Audi Q8 e-tron va fi lansat pe piata in 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2014