Audi vrea un SUV complet electric, cu 500+ km autonomie

Audi vrea un SUV complet electric, cu 500+ km autonomie
  • Audi pregateste un SUV complet electric
  • Noul model promite o autonomie de peste 500 km
  • Debutul oficial ar putea avea loc in 2017
Distribuie pe Facebook

Fascinatia Audi pentru modelele cu propulsie complet electrica nu se va incheia odata cu lansarea noului R8 e-tron, inginerii din Ingolstadt pregatind si alte surprize pentru fanii masinilor pe baterii.

Desfasurata in perioada perioada 5-15 martie 2015, cea de-a 85-a editie a Salonului Auto International de la Geneva marcheaza debutul primului Audi cu propulsie complet electrica oferit publicului larg.

Noul R8 e-tron, caci despre el este vorba, ascunde sub a sa caroserie aerodinamica doua motoare alimentate de un pachet de baterii cu capacitate de 92 kWh, clientii bucurandu-se astfel de un total de 462 CP si 920 Nm.

Conform germanilor, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in nici mai mult, nici mai putin de 3.9 secunde, pe cand valoarea din dreptul autonomiei se invarte in jurul pragului de 450 de kilometri.

Va reusi oare noul R8 e-tron sa se ridice la nivelul asteptarilor companiei din Ingolstadt? Ei bine, acest lucru ramane de vazut. Cert este ca oficialii Audi nu au de gand sa se opreasca aici din lansarea de masini pe baterii.

Ba dimpotriva. Incepand cu anul 2017, fanii genului vor putea opta inclusiv pentru un SUV cu propulsie complet electrica, despre care se spune ca va fi construit pe platforma modulara MLB a ultimului Q7.

Cum se va numi si, mai important de-atat, cum va arata acesta raman doua dintre cele mai mari mistere ale momentului insa, potrivit unor zvonuri de ultima ora, noul model s-ar putea vinde sub titulatura Q8, cu o caroserie de tip SUV Coupe.

De asemenea, se pare ca atat aspectul exterior, cat si cel interior vor fi puternic influentate de liniile, formele si elementele de design folosite de Marc Lichte pentru creionarea spectaculoaselor concept car-uri Prologue.

Ce anume va deveni realitate si care detaliu va ramane la simplul stadiu de speculatie, ramane de vazut. Cert este ca efortul inginerilor de la Audi ar trebui sa se materializeze intr-un SUV pe baterii cu o autonomie de peste 500 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 10 Martie 2015