Avantajele unei mașini hibride moderne

Avantajele unei mașini hibride moderne
Mașinile hibrid câștigă în prezent tot mai mult teren pe piața din România. Conform statisticilor oferite de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, vânzările de mașini hibride s-au dublat în ultimii doi ani, iar tendința este în continuare una ascendentă. Te întrebi ce avantaje oferă un astfel de automobil și de ce merită să optezi și tu pentru această variantă? Descoperă în continuare beneficiile pe care ți le oferă o mașină hibrid de ultimă generație.
Distribuie pe Facebook

Poți alege modul de condus potrivit nevoilor tale

Când te afli la volanul unei mașini hibrid, te bucuri de mai multă flexibilitate, pentru că poți adapta modul de condus la traseul pe care îl ai de parcurs. De exemplu, dacă alegi un Opel hybrid, precum Grandland Plug-in Hybrid, ai la dispoziție patru moduri de condus, între care poți comuta cu ușurință. Modul Sport se bazează pe puterea combinată a motorului, oferind un plus de dinamism. Modul Electric activează exclusiv motorul electric, oferind o călătorie sustenabilă, lină și fără zgomot. Modul AWD activează motorul termic și pe cel electric, pentru mai multă aderență. Modul Hybrid, care îmbină avantajele ambelor stiluri de condus, combină eficiența cu performanța.

Cum te ajută practic faptul că deții o mașină cu două tipuri de motor? Ai posibilitatea de a conduce mai sustenabil și eficient pe distanțele scurte, cum ar fi drumurile zilnice către birou, școala celor mici sau supermarket. În același timp, nu ai de ce să îți faci griji pentru drumurile lungi, având în vedere că poți încărca automobilul cu combustibil, pentru a te baza întotdeauna pe o variantă de rezervă.

Încărcarea electrică se poate realiza rapid și simplu

O mașină hibrid modernă se încarcă rapid și simplu, fie acasă, fie la stațiile publice de încărcare. În general, automobilele electrice sau plug in hybrid pot ajunge la un nivel de încărcare a bateriei de până la 80% într-un interval cuprins între 20 și 40 de minute, dacă folosești o stație de încărcare publică. În cazul în care încarci acasă, încărcarea poate dura mai mult, în funcție de metoda folosită. Te sfătuim să optezi pentru un încărcător de perete de tip wallbox, pentru că acesta îți oferă un timp mai bun de alimentare cu energie.

E util să știi că statul oferă o serie de subvenții persoanelor care optează pentru mașini electrice sau hibrid, iar aceste subvenții includ și sprijin financiar pentru instalarea încărcătorului wallbox. Prin urmare, poți beneficia de o soluție eficientă de alimentare, cu cheltuieli minime de instalare.

Poți recupera energia folosită atunci când conduci și frânezi

Crezi că e posibil să îți conduci automobilul și în același timp să economisești energie? Răspunsul e simplu: da, poți să recuperezi energie de fiecare dată când îți folosești mașina. Automobilele hibrid moderne dispun de sisteme de frânare regenerativă, ce te pot ajuta să câștigi mai multă eficiență când ești la volan.

Pentru că aminteam anterior despre Grandland Plug-in Hybrid de la Opel, merită să menționăm că acesta e echipat cu sistemul de frânare de înaltă eficiență i-Booster, ce recaptează energia utilizată la conducere și frânare, transformând-o în autonomie electrică suplimentară. Sistemul de frânare beneficiază de un mod de recuperare moderată, care se activează când ridici piciorul de pe accelerație, dar și de varianta B-mode, ce crește recuperarea atât la frânare, cât și la decelerare uzuală.

Ai ocazia de a face economii pe termen lung

Pentru că tu alegi modul în care conduci, poți alterna alimentarea cu combustibil și încărcarea electrică, în funcție de drumurile pe care le ai de parcurs. Având în vedere creșterea accelerată a prețurilor la combustibil, ai posibilitatea de a compara cele două variante de alimentare, alegând-o pe cea care se dovedește mai convenabilă.

În plus, mașinile hibrid te pot ajuta să faci economii și în materie de costuri de întreținere a automobilului. Știai că un amplu studiu anual, realizat de organizația britanică Which, a scos în evidență faptul că mașinile hibride au în general defecțiuni mai puține și mai ușor de reparat decât mașinile pe benzină și diesel?

Ai posibilitatea să conduci mai sustenabil

Așa cum spuneam, mașinile hibride moderne îți permit să conduci inclusiv în modul electric, ceea ce înseamnă sustenabilitate crescută. Pe lângă faptul că vei avea o experiență superioară de condus, alegând un automobil hibrid contribui la un mediu mai curat și un viitor mai bun pentru tine și pentru cei dragi.

În ziua de astăzi, se pune tot mai mult accent pe sustenabilitate, pentru că lumea caută metode de a combate impactul poluării asupra mediului. De aceea, mașinile viitorului sunt cele care îmbină plăcerea condusului cu responsabilitatea. Să nu uităm și faptul că taxele pentru automobile electrice sau hibrid devin tot mai mici în comparație cu cele pentru modelele vechi de mașini.

Autonomia electrică e suficientă pentru drumuri zilnice fără emisii

Mașinile hibrid de ultimă generație îți oferă suficientă autonomie pentru a putea conduce în fiecare zi în modul electric. Dacă ai o viață activă în mediul urban și străbați zilnic orașul, nu ar trebui să ai probleme din punct de vedere al bateriei.

La autonomia crescută poți adăuga și energia recuperată prin sistemele de frânare regenerativă. Poți astfel să pornești la drum cu mai puține griji și să conduci mai convenabil, în special pe distanțe medii sau scurte.

Așa cum observi, automobilele hibrid îți oferă avantaje demne de luat în calcul. Ține cont de faptul că mașinile electrice și plug-in hybrid sunt o opțiune de viitor, spre care se îndreaptă tot mai mulți conducători auto. Fii gata pentru o experiență de condus mai bună și mai sustenabilă, alegând o mașină hibrid de ultimă generație.

Distribuie pe Facebook
mai multe