Battista continua sa primeasca imbunatatiri. Hypercar-ul electric, cu 1900CP, va fi expus la Torino

Battista continua sa primeasca imbunatatiri. Hypercar-ul electric, cu 1900CP, va fi expus la Torino
  • 1900 CP si 2300 NM
  • 4 motoare electrice
  • Autonomie de 450 kilometri
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Pininfarina au anuntat ca vor aduce hypercar-ul electric Battista la Salonul Auto de la Torino. Productia va fi limitata la doar 150 de exemplare iar pretul incepe de la 2 milioane de euro.

Cu 1900 de cai putere si 2.300 Nm dezvoltati de cele patru motoare electrice, unul pe fiecare roata, noua Pininfarina Battista este cea mai puternica masina din toate timpurile, dezvoltata de o companie din Cizma.

Pininfarina Battista

In aceste conditii, suta de kilometri pe ora este atinsa in mai putin de 2 secunde si cu pedala de acceleratie la podea, compania producatoare sustine ca viteza maxima este de peste 350 km/h. Totodata, cele patru motoare electrice sunt acompaniate de un acumulator de 120 kWh furnizat de Rimac, astfel ca autonomia declarata este de circa 450 de kilometri.

Pininfarina Battista

Pininfarina continua sa imbunateasca pe ici pe colo hypercar-ul, pe care a anuntat ca il va expune zilele acestea in cadrul Salonului Auto de la Torino. Pentru acest eveniment, masina a primit o nuanta noua de caroserie (Blu Iconica) dar si o parte frontala usor restilizata "pentru o mai buna conexiune vizuala intre fata si spate."

Pininfarina Battista

Vor urma mai apoi testele in tunelul aerodinamic dar si pe circuit, acolo unde cei 1900 de cai putere vor fi imblanziti de fostul pilot de Formula 1 Nick Heidfeld, in prezent pilotul de teste al italienilor.

Pininfarina Battista

De-abia apoi, Pininfarina Battista va intra pe linia de asamblare. Compania italiana urmeaza sa produca 150 de exemplare, care vor fi impartite in mod egal mai multor piete din America de Nord, Europa si Asia/Orientul Mijlociu. Pretul unei masini, asa cum spuneam mai sus, porneste de la 2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 21 Iunie 2019