BMW anunta o schimbare majora. Decizia care ii va infuria pe fanii modelelor M

BMW anunta o schimbare majora. Decizia care ii va infuria pe fanii modelelor M
  • BMW ia in calcul lansarea unui M cu propulsie hibrida
  • Anuntul a fost facut de vicepresedintele diviziei de performanta
  • Ramane un mister daca la care va debuta un astfel de model
Distribuie pe Facebook

Bavarezii de la BMW au confirmat inca o data zvonurile din presa. Ce sa va intampla cu modelele diviziei M, aflam chiar din randurile de mai jos.

Lansat pe piata acum in urma cu aproximativ patru decenii, in cursul anului 1978, primul automobil din istoria diviziei BMW M a primit din fabrica o motorizare aspirata cu sase cilindri in linie si capacitatea de 3.5 litri, montata central.

De la celebrul M1 si pana la proaspat lansatul M3 CS, specialistii bavarezi au schimbat de nenumarate ori reteta performantei, modelele companiei gazduind sub capota inclusiv unitati in patru sau opt pistoane, unele cu turbina, altele fara.

Totodata, cutia manuala in cinci rapoarte instalata pe primul automobil din istoria BMW M a evoluat de-a lungul timpului intr-una cu sase trepte sau, in anumite cazuri, intr-o secventiala ori automata de tip DSG, ambele in sapte rapoarte.

Intr-un final, pentru ca meniul sa fie complet, bavarezii aveau sa instaleze pe modelele care concureaza cu sportivele din gama Mercedes-AMG si un sistem de tractiune integrala, cel mai recent exemplu in acest sens fiind noul M5 G80.

Pentru puristi, vestile proaste continua: potrivit lui Dirk Hacker, vicepresedintele diviziei BMW M, vantul schimbarii va continua si perioada urmatoare, inginerii analizand posibilitatea oferirii unui sistem de propulsie hibrid.

"Nu putem evita nevoia electrificarii si este adevarat ca lucram deja la propulsia hibrida. Pentru moment, tot ce voi spune este ca lucram la o solutie tehnica precisa, dar nu am luat inca o decizie finala cu privire la modul in care vom lansa conceptul".

Despre un BMW M cu propulsie alternativa a vorbit si Frank Van Meel la inceputul anului, seful diviziei de performanta a producatorului bavarez de automobile recunoscand ca toate aceste modele vor ajunge intr-un final 100% electrice.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 22 Noiembrie 2017