BMW este pe cale sa renunte la modelul pe care fanii bavarezilor l-au urat inca din prima clipa

BMW este pe cale sa renunte la modelul pe care fanii bavarezilor l-au urat inca din prima clipa
  • BMW pregateste pensionarea modelului electric i3
  • Automobilul bavarez nu va primi o noua generatie
  • Un exemplar pleaca in prezent de la 39.806 euro
Distribuie pe Facebook

Cumparat de nou, automobilul in cauza vine cu un pret de pornire care se apropie de suma de 40.000 de euro.

Lansat pe piata in cursul anului 2013 si trecut de curand printr-un binemeritat facelift, primul automobilul cu propulsie electrica din istoria de peste un secol a companiei BMW se apropie incet, dar sigur de sfarsitul carierei sale.

O spune chiar seful departamentului de marketing al bavarezilor, care a dezvaluit inclusiv ca modelul i3 nu va primi o noua generatie.

"Nu exista niciun plan concret pentru un inlocuitor. Acum aducem electrificarea in zona automobilelor mainstream", a declarat Pieter Nota in cadrul interviului sustinut zilele acestea pentru respectabila publicatie britanica Financial Times.

Neoficial, BMW pregateste lansarea unor versiuni plug-in hybrid pentru cele mai bine vandute automobile din portofoliul companiei.

Totodata, oferta va fi completata in urmatoarea jumatate de decada, pana in anul 2023, cu nu mai putin de 13 modele echipate cu un sistem de propulsie electric, potrivit mai multor surse familiare cu planurile de viitor ale bavarezilor.

Revenind insa la actualul i3, acesta se vinde in prezent pe piata din Romania la preturi incepand de la aproape 40.000 de euro.

Versiunea de baza, care pleaca de la 39.806 euro, vine cu un motor de 170 de cai putere, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in 7.3 secunde - in timp ce autonomia totala se ridica la valoarea de 359 km.

De cealalta parte, varianta S ofera l84 CP, un sprint 0 - 100 km/h in 6.9 secunde si o autonomie de 345 km pentru 43.376 de euro.

2018 BMW i3 facelift si i3s

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (110) Poze 2018 BMW i3 facelift si i3s
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2019