BMW i3: SUPER GALERIE FOTO cu primul BMW electric din istorie

BMW i3: SUPER GALERIE FOTO cu primul BMW electric din istorie
  • Noul BMW i3 a fost dezvaluit la sfarsitul lunii iulie
  • Automobilul se bucura de un tren de rulare complet electric
  • Clientii pot opta si pentru o versiune Range Extender
Distribuie pe Facebook

Noul BMW i3 revine astazi in atentia noastra, constructorul bavarez publicand recent numeroase fotografii aditionale cu primul automobil electric din istoria sa.

Dezvaluit in premiera mondiala la sfarsitul lunii iulie, noul BMW i3 impresioneaza in special prin constructia sa ultra-usoara, ce combina aluminiul cu fibra de carbon. Drept urmare, greutatea automobilului bavarez se pozitioneaza sub pragul celor 1.200 de kilograme.

BMW i3 - Galerie FotoBMW i3 - Galerie Foto

Un alt punct forte al primului model electric din istoria companiei germane este trenul sau de propulsie. Asa cum precizam si anterior, noul BMW i3 se bucura de prezenta unui propulsor montat in partea posterioara, ce pune la dispozitia rotilor spate undeva in jurul a 170 cai putere si 250 Newton-Metri. Astfel, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in aproximativ 7.2 secunde, in timp ce viteza maxima este de circa 150 kilometri pe ora.

BMW i3 - Galerie FotoBMW i3 - Galerie Foto

BMW i3 - Galerie Foto

In ceea ce priveste autonomia, primul automobil electric din intreaga istorie a constructorului bavarez promite undeva intre 130 si 160 de kilometri in modul Comfort, insa aceasta poate ajunge pana la 200 de kilometri atunci cand soferul selecteaza modul ECO Pro+. Mai mult de-atat, in cazul in care se opteaza pentru versiunea Range Extender - care, pe langa propulsorul electric, gadzuieste si o motorizare de motocicleta, cu doi cilindri si capacitate de 0.65 litri, folosita pe post de generator de energie, noul BMW i3 va putea parcurge cu o singura incarcare a bateriei distante chiar si de pana la 340 de kilometri.

BMW i3 - Galerie FotoBMW i3 - Galerie Foto

BMW i3 - Galerie Foto

Referitor la aspectul vizual, primul model electric al companiei din Munchen iese in evidenta printr-un design futurist, similar conceptului BMW i3 prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din 2011. Versiunea de productie vine la pachet insa fara acele panouri transparente ale usilor cu care uimea prototipul de acum doi ani, numeroase modificari fiind operate - de asemenea, si la nivelul spoilerelor fata / spate, respectiv interiorului.

BMW i3 - Galerie FotoBMW i3 - Galerie Foto

BMW i3 - Galerie Foto

In Germania, noul BMW i3 are un pret de pornire de 34.950 euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (181) Poze BMW i3 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 10 Octombrie 2013