BMW i8: GALERIE FOTO cu supercarul hibrid al bavarezilor

BMW i8: GALERIE FOTO cu supercarul hibrid al bavarezilor
  • BMW i8 debuteaza in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt
  • Valorile maxime se stiueaza in jurul a 362 CP si 570 Nm
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.4 secunde
Distribuie pe Facebook

Noul BMW i8 revine astazi in atentia noastra, constructorul bavarez publicand in cursul acestei dimineti numeroase fotografii aditionale cu mult anticipatul sau hibrid de inalta performanta.

Asteptat sa debuteze in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment ce ia startul chiar in cursul acestei saptamani, noul BMW i8 ascunde sub caroseria sa dramatic stilizata un tren de rulare hibrid, ce ofera un total de pana la 362 cai putere si 570 Newton-Metri - valori maxime rezultate din combinarea unui propulsor turbo in trei cilindri, cu o capacitate de 1.5 litri, ce livreaza rotilor spate 231 CP si 320 Nm, si a unui motor electric ce pune la dispozitia rotilor fata alti 131 CP si 250 Nm.

Iar asta-i doar inceputul. Asa cum precizam si initial, hibridul de inalta performanta al constructorului bavarez mai impresioneaza si prin greutatea sa ceva mai mica de 1.500 kilograme - ce se datoreaza in special constructiei ultra usoare, unde fibra de carbon joaca un rol esential, dar si prin coeficientul aerodinamic de numai 0.26. Drept urmare, noul BMW i8 are nevoie de nici mai mult, nici mai putin de 4.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima... ei bine, viteza maxima a fost limitata, din pacate, la pragul celor 250 kilometri pe ora.

In ceea ce priveste capitolul eficienta, reamintim ca hibridul de inalta performanta al constructorului bavarez poate parcurge clasica distanta de 100 de kilometri cu ajutorul a doar 2.5 litri de benzina. In plus, autonomia promisa de noul BMW i8 urmeaza sa depaseasca pragul celor 500 de kilometri. Asta in mod combinat. In mod electric, viitorii cumparatori vor fi nevoiti sa se multumeasca cu o autonomie mult mai mica, de numai 35 de kilometri.

Indeajuns insa cu detaliile tehnice. Iata cum arata, in detaliu, noul BMW i8!

BMW i8 - Galerie Foto

BMW i8 - Galerie Foto

BMW i8 - Galerie Foto

BMW i8 - Galerie Foto

BMW i8 - Galerie Foto

BMW i8 - Galerie Foto

BMW i8 - Galerie Foto

Intreaga galerie foto este disponibila la urmatoarea adresa.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (49) Poze BMW i8 - Galerie Foto
mai multe