Cadillac ELR - Sexy si electric

Cadillac ELR - Sexy si electric
Dupa patru ani de la debutul sau oficial din cadrul Salonului Auto de la Detroit, conceptul Cadillac Converj revine in 'Orasul motoarelor' pentru o noua premiera mondiala: versiunea de productie ELR.
Distribuie pe Facebook

Desi poate parea greu de crezut pentru unii dintre noi, au trecut fix patru ani de la momentul in care americanii de la General Motors au dezvaluit in fata intregii planete si a publicului prezent in cadrul Salonului Auto de la Detroit modelul Cadillac Converj. Patru ani de care aceiasi americani de la General Motors au profitat din plin pentru a transforma spectaculosul concept car in pura realitate. O realitate care poarta numele de ELR si cu care facem din nou cunostinta datorita Salonului Auto de la Detroit. De-aceasta data insa, vorbim de editia 2012 a Salonului Auto de la Detroit.

Cadillac ELR

Cadillac ELR

Lasand insa in urma detaliile legate de spatiu si timp, trebuie precizat pentru inceput ca noul Cadillac ELR se bucura de mai toate picanteriile estetice precum conceptul Converj. Pe scurt, acest lucru inseamna ca viitorii clienti se vor alege cu un design exterior bogat in linii si forme angulare, carora li se alatura un set de proportii covarsitoare, plus jante de dimensiuni generoase, de pana la 20 inci. De asemenea, un alt punct forte al coupe-ului de peste Ocean este reprezentat de interiorul oferit intr-o configuratie 2+2 si accesorizat cu nesfarsite insertii de piele, plus accente de lemn sau fibra de carbon.

Cadillac ELR

Cadillac ELR

Iar surprizele nu se opresc aici. Asemeni conceptului din care a fost derivat, noul Cadillac ELR se bucura de prezenta unui tren de rulare complet electric, ce pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 207 cai putere si 400 Newton-Metri. Din pacate, performantele nu au fost momentan anuntate, insa merita specificat ca autonomia totala este de aproximativ 56 kilometri (in mod complet electric), aceasta extinzandu-se insa pana la 480 de kilometri atunci cand isi intra in rol propulsorul pe benzina de 1.4 litri aflat la datorie, ce are rol exclusiv de generator de energie.

Cadillac ELR

Cadillac ELR

Informatiile oficiale se opresc momentan aici, nu inainte insa de a mentiona ca noul Cadillac ELR va intra in productia de serie incepand cu toamna acestui an, primele exemplare urmand a ajunge in showroom-urile de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii la inceputul lui 2014.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Cadillac ELR
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 15 Ianuarie 2013