Camioneta care te face sa te simti ca intr-un S-Class. Unde mai pui ca are patru motoare sub capota

Camioneta care te face sa te simti ca intr-un S-Class. Unde mai pui ca are patru motoare sub capota
  • Prima camioneta cu propulsie complet electrica vine din SUA
  • Noul Rivian R1T ofera patru motoare, cate unul pe fiecare roata
  • Lista cu ingrediente continua cu trei display-uri interioare
Distribuie pe Facebook

Daca totul decurge conform planului, primele exemplare ale noului Rivian R1T vor ajunge pe strazi inainte de sfarsitul anului 2020.

Pentru prima oara in istoria moderna, o companie proaspat infiintata ia in calcul lansarea unei camionete cu propulsie complet electrica. Este vorba despre start-up-ul american Rivian, al carui R1T propune un sistem inovator, cu nu mai putin de patru motoare "sub capota" - cate unul pentru fiecare roata in parte.

Energia necesara alimentarii unitatilor respective va fi asigurata de o baterie cu capacitatea de 105, 135 sau 180 kWh, iar livrarea puterii maxime - de 300, 562 ori 522 kW, se va face catre ambele punti. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 96 km/h va dura doar trei secunde, dupa cum se intampla in cazul varfului de gama.

Rivian R1T

De cealalta parte, viteza de top nu va depasi 201 km/h - indiferent de versiunea de "motorizare", in timp ce autonomia variaza intre 370 km pentru modelul entry-level si 643 km pentru cea mai eficienta varianta. Fiind vorba despre o camioneta, despre Rivian R1T mai trebuie sa stii si ca vine cu o sarcina utila de 800 kg.

O adevarata revolutie din punctul de vedere al sistemului de propulsie adoptat, camioneta start-up-ului american vine cu un interior pe masura, dominat de cele doua display-uri supradimensionate integrate in panoul de bord. Un al treilea ecran color a fost montat in spatele cotierei fata, sub gurile de ventilatie.

Intr-un final, noul Rivian R1T se mai poate lauda si cu un sistem de rulare autonoma de nivel trei, cu internet de mare viteza, plus spatii inteligente de depozitare. Primele exemplare vor ajunge pe strazi inainte de sfarsitul anului 2020, de la 61.500 de dolari, numai modelele de 135 si 180 kWh fiind initial disponibile.

Rivian R1T

Rivian R1T

Rivian R1T

Rivian R1T

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Rivian R1T
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Noiembrie 2018