Capstone Turbine CMT-380 - Bestiile pot fi si ECO!

Capstone Turbine CMT-380 - Bestiile pot fi si ECO!
Companii mici care aduc pe piata supercaruri electrice aflate in competitie directa cu performantele Ferrari - Cine n-a auzit de ele in ziua de astazi? Capstone Turbine este newcomer-ul absolut. El a adus pe piata CMT-380, aflat inca in stadiu de concept, dar cu un viitor promitator.
Distribuie pe Facebook

CMT-380 este un supercar hibrid propulsat de baterii Litiu, cu un nivel al emisiilor foarte jos, plus o microturbina impresionanta. Da, ai citit bine, CMT-380 dispune de un motor foarte silentios sub bodykitul imprumutat de la Factory Five Racign GTM.


Aceasta combinatie unica impinge CMT-380 spre performante incredibile. Atinge 97 km/h in doar 3,9 secunde, viteza maxima e de 241 km/h  si mai bine de 805 km cu un singur plin la rezervor.

Capstone Turbine CMT-380 - Bestiile pot fi si ECO!


Microturbina produce aproximativ 40 CP si e pe diesel sau biodiesel. In timpul mersului, masina poate folosi 100% energia din baterie pe o distanta de aproximativ 130 km. Cand bateriile ating un grad anumit grad de descarcare, microturbina porneste si incarca bateriile  - procedeul este foarte similar de cel folosit de Chevrolet Volt.


Masina este disponibila ochilor curiosi la Los Angeles Auto Show din aceasta saptamana.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Decembrie 2009