Ce Audi e-tron si Mercedes EQC? KIA lanseaza un SUV electric cu autonomie urbana de 615 kilometri

Ce Audi e-tron si Mercedes EQC? KIA lanseaza un SUV electric cu autonomie urbana de 615 kilometri
  • Kia lanseaza noul e-Niro in Europa
  • Debutul oficial va avea loc la Paris
  • Are o autonomie urbana de 615 kilometri in ciclul WLTP
Distribuie pe Facebook

Constructorul asiatic de automobile a publicat primele informatii si imagini oficiale cu noul e-Niro. SUV-ul electric are o autonomie urbana de 615 kilometri in regim WLTP si urmeaza sa fie lansat cu ocazia Salonului Auto de la Paris din luna octombrie.

Kia este un constructor de automobile cu o oarecare vechime in segmentul masinilor de serie electrice, spre deosebire de Mercedes-Benz si Audi care tocmai au lansat primul model electric din istoria lor. Ne referim la EQC, respectiv la noul e-tron.

Kia e-Niro

Cele doua SUV-uri germane nici nu au aparut pe piata si au deja un rival de temut. Acesta poarta numele de Kia e-Niro si este de fapt modelul Niro EV, lansat in luna mai si disponibil initial numai pe piata din Coreea de Sud. Vorbim asadar de un model deja existent dar redenumit pentru piata europeana.

Pe Batranul Continent, noul e-Niro este disponibil in doua versiuni: cu baterie de 64 kWh sau de 39.2 kWh.

Kia e-Niro

In cazul celei dintai vorbim despre un sistem de propulsie electric, capabil de 204 cai putere si 395 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 7.8 secunde. Performantele nu sunt superioare modelelor germane amintite mai sus, insa autonomia in ciclul de testare WLTP este cu siguranta superioara.

Kia e-Niro poate parcurge pana la 485 de kilometri cu o singura incarcare si nu mai putin de 615 kilometri daca ne referim la autonomia in mediul urban. Atat noul EQC cat si e-tron pot parcurge peste 400, respectiv peste 450 de kilometri, cei doi producatori germani neprecizand concret autonomia celor doua.

Kia e-Niro

Desigur, versiunea cu baterie de 39.2 kWh este ceva mai "cuminte", avand doar 136 de cai putere si 395 Nm cuplu, dar si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 9.8 secunde. In cazul ei, autonomia masurata in ciclul WLTP este de 312 kilometri.

Kia e-Niro

Noua Kia e-Niro debuteaza oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris, care isi deschide portile la inceputul lunii octombrie, iar primele exemplare vor ajunge in showroom-urile din Europa pana la finalul anului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2018