Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce vand nemtii acum. FOTO ca sa te convingi si singur

Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce vand nemtii acum. FOTO ca sa te convingi si singur
  • Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce vand nemtii acum
  • FOTO ca sa te convingi si singur
Distribuie pe Facebook

BMW dezvaluie o noua generatie de automobile de protectie in segmentul sedanurilor de lux. Cele doua modele dezvoltate pe baza noului BMW Seria 7 reusesc sa imbine un concept de protectie de neegalat cu niveluri remarcabile de confort si spatiu de rulare, dotari avansate de echipare si maiestrie dinamica pentru care marca este renumita. Fiind primul sedan de protectie din lume cu un sistem de propulsie electric, BMW i7 Protection este un adevarat pionier. Aceasta varianta de model indeplineste fara limitari toate cerintele de protectie ale clasei VR9, la fel ca si noul BMW Seria 7 Protection cu motor termic.

Noile modele de protectie ofera persoanelor expuse riscului protectie personalizata impotriva atacurilor cu arme de foc si explozivi. Acestea au fost clasificate ca oferind protectie de clasa VR9 pe baza criteriilor de testare oficiale recunoscute international ale Vereinigung der Prufstellen fur Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (Asociatia Laboratoarelor de Testare pentru Materiale si Constructii Rezistente la Atacuri - VPAM, pe scurt) din Germania. Certificarea se bazeaza, printre altele, pe cea de-a treia editie a ghidurilor pentru automobile rezistente la atucuri cu arme (VPAM BRV) in ceea ce priveste rezistenta balistica si a ghidurilor pentru automobile rezistente la explozivi (VPAM ERV, editia a treia) si PAS 300 in ceea ce priveste rezistenta la explozii. Sticla pentru cele doua modele protejeaza chiar impotriva munitiei de calibrul 7,62x54 R - o amenintare din clasa de rezistenta civila cea mai inalta VPAM 10. De asemenea, o extensie de protectie partiala este disponibila ca optiune pentru noul BMW Seria 7 Protection in zone definite ale caroseriei impotriva atacurilor cu munitie VPAM 10.

Noile BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection vor fi construite la uzina BMW Group din Dingolfing intr-un proces elaborat de "productie manufacturiera". Acestea urmeaza sa isi faca debutul public la Salonul Auto International IAA Mobility 2023 de la Munchen, iar livrarile vor incepe in decembrie 2023.

Concept inovator de protectie cu BMW Protection Core unic

Conceptul remarcabil de protectie integrata al noilor BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection a fost luat in considerare in dezvoltarea noii game Seria 7. Cu noua BMW Protection Core, intreaga structura de sustinere a caroseriei este construita pentru prima data din otel blindat. BMW Protection Core formeaza o celula de protectie autoportanta, care apoi este combinata cu usi cu specificatii de protectie, blindaj pentru partea inferioara a sasiului si sticla de siguranta.

Blindarea speciala pentru acoperis si partea inferioara a sasiului a fost proiectata pentru a oferi protectie maxima in special impotriva explozivilor. De exemplu, ocupantii sunt protejati si de atacurile cu drone cu incarcaturi explozive si de fragmentele dispersate de grenade de mana la detonare. De asemenea, pe lista de dotari standard de securitate pentru noul BMW Seria 7 Protection este un rezervor de combustibil cu autoetansare. Carcasa rezervorului inchide automat bresele facute de impactul unui glont si previne astfel pierderea de combustibil.

Spatiu mai mare, masa mai mica si agilitate mai accentuata combinate cu o protectie fara compromisuri a pasagerilor

Conceptul de protectie structurala cu BMW Protection Core ofera, de asemenea, noilor BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection avantaje majore in alte privinte fata de blindarea unui automobil care primeste bilndaj in afara fabricii. Vazute din exterior, abia difera de un BMW Seria 7 Sedan obisnuit cu pachetul M Sport, iar aspectul lor discret reprezinta un factor suplimentar de siguranta pentru persoanele care necesita protectie. Datorita conceptului de protectie complet integrat cu BMW Protection Core, nivelurile de spatiu si confortul scaunelor difera minimal de cele care se gasesc in interiorul unui BMW Seria 7 Sedan conventional.

Masa optimizata este combinata cu cresterea rigiditatii caroseriei (un alt beneficiu al BMW Protection Core) pentru a oferi, de asemenea, o manevrabilitate excelenta si raspunsurile dinamice asteptate de la un BMW in situatii periculoase. Nivelurile de neegalat de agilitate aratate de cele doua sedanuri de protectie se traduc prin precizie ridicata a directiei, dinamica excelenta in viraje si valori remarcabile pentru acceleratie si viteza maxima.

BMW i7 Protection: securitate remarcabila, zero emisii de esapament si fara compromisuri

BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection

BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection

BMW i7 Protection aduce pentru prima data experienta de mobilitate electrica in segmentul automobilelor de protectie. Cele doua motoare electrice ale masinii - unul pe puntea fata si unul pe spate - creeaza impreuna o configuratie electrica cu tractiune integrala si produc o putere a sistemului de pana la 400 kW/544 CP si un cuplu maxim al sistemului de 745 Nm.

Livrarea instantanee a puterii, distributia cuplului catre toate cele patru roti si interconectarea inteligenta a tuturor sistemelor de propulsie si sasiu garanteaza tractiune exceptionala, stabilitate directionala si dinamica superioara. Noul BMW i7 Protection sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 9,0 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 160 km/h.

BMW Seria 7 Protection: protectie ferma, dinamica superioara

In versiunea cu motor pe benzina a noului sedan de protectie, un propulsor V8 de 4,4 litri de ultima generatie genereaza o putere maxima de 390 kW/530 CP si un cuplu maxim de 750 Nm. Tehnologia BMW TwinPower Turbo include un sistem de supraalimentare imbunatatit cu supapa de descarcare actionata electric si racire indirecta a aerului de alimentare, impreuna cu o galerie de evacuare transversala. In plus, prezenta tehnologiei mild-hybrid 48 V contribuie la optimizarea livrarii de energie si a eficientei.

Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive directioneaza cuplul catre toate cele patru roti, dupa cum este necesar. Noul BMW Seria 7 Protection accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,6 secunde si ajunge la o viteza maxima de 210 km/h.

Tehnologie de sasiu specifica modelului pentru performanta asigurata

Noile sedanuri de protectie vin cu tehnologie de sasiu care a fost modificata si reglata special pentru aceste modele si tine cont de masa suplimentara rezultata din caracteristicile lor speciale de protectie. Acest lucru produce o performanta sigura in orice situatie. Datorita unei constructii de baza robuste si prezentei unor sisteme de sasiu sofisticate, pasagerii din spate se pot bucura si de niveluri exceptionale de confort al calatoriei. Sedanurile de protectie conving si prin manevrabilitate controlabila cu precizie, chiar si cand se ruleaza la limita, cum ar fi atunci cand se scapa dintr-un atac.

Unic in segment: Directie Activa Integral si jante de 20 de inchi, din aliaj usor, cu anvelope PAX exclusive

Noile BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection sunt primele si singurele automobile de protectie din segmentele lor care sunt echipate cu directie activa integral. Aceasta functionalitate de directie pe rotile din spate nu numai ca reduce raza de virare a masinilor in timpul manevrelor, dar creste si precizia si raspunsul dinamic in viraje luate cu viteza. Un alt atribut-cheie al directiei active integral - disponibila standard aici - este modul in care imbunatateste confortul calatoriei pentru pasagerii de pe locurile din spate.

O alta oferta remarcabila in acest segment sunt jantele de 20 de inchi, din aliaj usor, disponibile standard. Pe langa sporirea confortului de rulare, a tractiunii si a stabilitatii directionale, acestea permit si utilizarea unui sistem de franare deosebit de puternic. Anvelopele PAX special dezvoltate, furnizate de Michelin in dimensiunile 255-740 R510, sunt echipate cu un inel runflat, care permite masinii sa-si continue calatoria cu pana la 80 km/h chiar si in cazul unei pierderi totale de presiune.

Sisteme de asistare a condusului cu functie de informare si avertizare

Noile BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection sunt echipate cu o selectie extinsa de sisteme de asistare a condusului. Functionalitatea acestei tehnologii este axata pe sprijinirea soferilor profesionisti cu informatii si avertismente, dar fara a interveni activ in controlul automobilului. Senzorii foarte avansati dezvoltati pentru noua gama BMW Seria 7 si toate camerele disponibile pentru sedanul de lux se regasesc si pe automobilele de protectie. Acestea ofera informatii precise si detaliate despre zona din jurul masinii in toate situatiile.

Functii extinse de imbunatatire a confortului cu detalii exclusive

Pentru a optimiza vizibilitatea la temperaturi ambientale scazute, modelele dispun standard de o functie de incalzire electrica atat pentru parbriz, cat si pentru sectiunile frontale ale geamurilor laterale. Preincalzirea specifica modelului este disponibila optional. O caracteristica exclusiva de confort care este oferita standard este asistenta motorizata pentru deschiderea si inchiderea usilor.

Un alt element disponibil pe lista de optiuni este o cutie frigorifica integrata intre scaunele din spate pentru a se asigura ca bauturile sunt pastrate la rece. Sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround, disponibil standard, ofera o experienta audio de varf.

Gama variata de optiuni pentru individualizarea exteriorului si a interiorului

Conceptul de protectie integrata al sedanurilor de protectie si productia la uzina BMW Group din Dingolfing maximizeaza posibilitatea clientilor de a-si pune nota personala asupra exteriorului si interiorului. Oferite ca optiune alaturi de grila BMW Iconic Glow iluminata standard sunt farurile de cristal BMW Iconic Glow. In plus, aproape toate culorile pentru caroserie oferite pentru noua gama BMW Seria 7 sunt disponibile si aici. Totodata, in interior, clientii vor gasi scaune multifunctionale, tapiterie BMW Individual cu piele Merino si incalzire si ventilatie ale scaunelor ca dotari standard. O functie de masaj poate fi specificata optional pentru toate scaunele. De asemenea, gama optionala de scaune si suprafete interioare este preluata din lista vasta de optiuni pentru noul BMW Seria 7.

BMW iDrive cu ecran central curbat BMW si functionarea integrata a functiilor de securitate specifice modelului

Noile BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection sunt echipate cu cea mai recenta generatie de BMW iDrive bazata pe sistemul de operare BMW 8.5 completat cu ecran central curbat BM. Sistemul este intuitiv de utilizat si functioneaza intr-un mod care va fi familiar conducatorilor BMW. Functiile speciale relevante pentru protectia pasagerilor sunt operate si prin BMW iDrive. Ele pot fi activate si controlate in totalitate utilizand capacitatea ecranului tactil al displayului central.

Optional poate fi specificata o oglinda interioara suplimentara bazata pe camera. La atingerea unui buton, aceasta afiseaza fluxul de imagini de la camera de asistenta pentru marsarier pe displayul central. Un sistem de comunicatie, disponibil standard, permite ocupantilor masinii sa comunice eficient cu oamenii din exterior, fara a fi nevoie sa deschida usile sau ferestrele.

Masuri de protectie eficiente pentru o varietate de scenarii de atac

Gama larga de echipamente oferite standard si optional pentru noile sedanuri de protectie de la BMW ofera protectie personalizata in scenarii de atac de diferite tipuri. Noile BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection pot fi adaptate exact oricarui scop, cu dotari care includ un sistem de filtrare a aerului, un sistem de stingere a incendiilor, lumini intermitente, transmitator-receptor radio si stalpi pentru steag pentru atunci cand masina este in misiuni oficiale, plus alte optiuni speciale specifice clientului.

BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 5 Septembrie 2023