Cel mai eficient Opel diesel din toate timpurile emite doar 88 g/km CO2

Cel mai eficient Opel diesel din toate timpurile emite doar 88 g/km CO2
Cel mai eficient Opel Corsa este acum chiar mai economic si mai ecologic. Varianta 70 kW / 95 CP cu trei usi Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX cu tehnologia Start / Stop are nevoie de doar 3.3 litri de motorina la 100 de kilometri, ceea ce corespunde unei valori exemplare de CO2, de numai 88 g / km (cu cinci usi: 3.4 l / 100 km si 89 g / km CO2). Acest lucru face ca modelul Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX sa fie cel mai economic si eficient diesel construit vreodata de Opel.
Distribuie pe Facebook
"Corsa 88 grame subliniaza inca o data rolul de pionierat al Opel in dezvoltarea de solutii de mobilitate durabile. In doar cinci ani, de la primul Corsa ecoFLEX pana astazi, am fost capabili sa reducem consumul si emisiile de CO2 cu 26 la suta, in timp ce, in acelasi timp, am crescut performanta cu peste 26 la suta. Clientii nostri apreciaza acest lucru si la fel si mediul inconjurator", spune Mike Ableson, Vicepresedinte Opel pentru Inginerie, rezumand beneficiile starului Opel in materie de economisire.
Arta ingineriei, dupa Opel: consum cu sapte la suta mai mic
In timp ce ultima generatie Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX din 2011 era deja extrem modesta in privinta consumului, cu 3,5 litri diesel la 100 km si emisii de 94 g/km CO2, reducerile recente de 0,2 litri si sase grame de CO2 fac din acest model campionul absolut al economisirii de combustibilul din portofoliul Opel diesel. Un numar de imbunatatiri au fost facute pentru a reduce consumul si emisiile cu aproape sapte la suta. Turbodieselul a fost echipat cu o pompa de ulei care furnizeaza numai presiunea uleiului care este necesara. Aceasta variaza cantitatea de ulei de sarcina, in scopul de a reduce energia necesara circulatiei uleiului la un nivel minim. Utilizarea unui ulei special de transmisie cu viscozitate redusa contribuie, de asemenea, la consumul eficient de combustibil.
Din noiembrie 2012, Corsa va include, de asemenea, noua generatie de transmisii manuale dezvoltate de Opel, care asigura schimbari chiar mai precise si mai line. Inginerii au realizat o reducere a fortelor de frecare si schimbare, precum si a pasului schimbatorului de viteze. Transmisia de baza a fost relucrata: rezultatul final este un confort ridicat la schimbare si functionarea optimizata in conditii de frig si cald. Noile pneuri de 185/65 R15 cu rezistenta redusa la rulare se adauga, de asemenea, eficientei Corsa.
Chiar si cu toate acestea economie, performanta nu este compromisa. 190 Nm de cuplu este disponibil intre 1.750 si 3.250 rpm. 70 kW / 95 cp Corsa turbodiesel accelereaza de la zero la 100 km / h in 12.3 secunde si ajunge la o viteza maxima de 177 km / h.
Sasiu optimizat: confort mai mare, manipulare agila
Inginerii Opel au optimizat, de asemenea, sasiul pentru toate variantele Corsa (cu exceptia versiunii OPC Nurburgring Edition). Sistemul de suspensie compenseaza suprafetele rutiere denivelate chiar mai usor si mai lin, imbunatatind astfel confortul la condus. Acest lucru aduce un avantaj special la condusul pe drumuri dificile sau la cel cu viteza redusa in zonele urbane si permite acum soferului sa se bucure de un sasiu care nu face compromisuri in ceea ce priveste agilitatea si manipularea, in ciuda aspectului sau confortabil.
Opel Corsa este parte integranta din mobilitatea individuala in Europa de 30 de ani. In prezent, modelul reprezinta peste 28 la suta din volumul total al vanzarilor Opel / Vauxhall. Aproximativ 12 milioane de unitati ale modelului care a ajuns la a patra generatie au fost vandute pana in prezent. Corsa este disponibil in variante pe motorina, benzina si GPL, cu propulsii care variaza de la 51 kW / 70 CP la 155 kW / 210 CP.
Modelele ecoFLEX si Opel Ampera: sustenabilitate in cel mai bun mod Opel
ecoFLEX reprezinta modele din gama de modele Opel care sunt deosebit de economice, fara a compromite placerea de a conduce, performantele sau siguranta. In prezent, producatorul ofera aproape 70 de variante ecoFLEX. In plus fata de noul Corsa 88 grame, acestea includ Opel Astra 1.7 CDTI ecoFLEX cu 81 kW / 110 cp si 96 kW / 130 cp, care are nevoie de numai 3,7 litri motorina la 100 km si emite 99 g / km de CO2, modelul Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX de 70 kW / 95 CP (4.1 l / 100 km si 109 g / km CO2), dar si Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX cu 81 kW / 110 cp si 96 kW / 130 cp (4.3 l / 100 km si 114 g / km CO2) sau Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX cu 96 kW / 130 cp (4.5 l / 100 km si 119 g / km CO2).

Portofoliul prietenos cu mediul al Opel este completat de Opel Ampera. Opel combina adecvarea zilnica cu tehnologia revolutionara, sustenabila prin "Masina Anului 2012", intrucat Ampera este primul autovehicul electric care se potriveste perfect in viata utilizatorului, fara a necesita nici o modificare a obiceiurilor de zi cu zi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 15 Octombrie 2012