Chinezii au lansat pe piata cea mai ieftina masina noua cu 643 CP sub capota. Cat costa NIO ES8

Chinezii au lansat pe piata cea mai ieftina masina noua cu 643 CP sub capota. Cat costa NIO ES8
  • Chinezii lanseaza cea mai ieftina masina noua cu 643 CP sub capota
  • NIO ES8 costa putin peste 67.700$ si ofera doua motoare electrice
  • Sasiul si caroseria in cinci portiere sunt realizate din aluminiu
Distribuie pe Facebook

NIO, compania auto din China care a reusit sa stabileasca un record la Nurburgring cu un model complet electrica, a lansat pe piata cea mai ieftina masina noua cu 643 CP sub capota.

Chinezii de la NIO au surprins intreaga industrie auto la sfarsitul acestei primaveri, atunci cand au dezvaluit ca modelul lor electric pe nume EP9 a doborat recordul circuitului de la Nurburgring.

Astazi, la aproximativ sase luni de la momentul respectiv, oficialii companiei asiatice anunta lansarea pe piata a probabil celei mai ieftine masini noi cu 643 CP sub capota, in speta noul ES8.

Vorbim, mai precis, despre un SUV care ofera in echiparea standard doua motoare electrice si un sistem de tractiune integrala, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 4.4 secunde.

NIO ES8

NIO ES8

Potrivit primelor informatii publicate de compania NIO, noul ES8 poate parcurge pana la 355 km cu o singura incarcare a bateriei 70 kWh - baterie detasabila, ce poate fi inlocuita in trei minute.

De altfel, chinezii promit sa construiasca peste 1.100 de statii in care sa se faca acest schimb, plus alte peste 1.200 de incarcare, capabile sa genereze carburant necesar parcurgerii a 100 km in zece minute.

Revenind la SUV-ul asiatic cu propulsie complet electrica, respectivul model cu tractiune integrala se mai mandreste si cu cea mai mare cantitate de aluminiu dintre toate masinile de serie.

Intr-o alta ordine de idei, materialul cu pricina a fost folosit de inginerii companiei NIO atat la nivelul sasiului, cat si pentru realizarea caroseriei cu cinci portiere si un design... hai sa-i spune discutabil.

Odata ajunsi la interior, pasagerii noului ES8 vor uita instant de liniile si formele controversate ale exteriorului, ajutati fiind de pielea alba, ceasurile digitale sau tableta din centrul consolei.

La nivel tehnologic, SUV-ul chinezilor anunta o suita de camere si senzori ce ii permit sa se conduca aproape de unul singur, plus un sistem AI care asculta, vorbeste si ajuta soferii pe parcursul calatoriei.

Sefii producatorului asiatic de automobile mai sustin, totodata, si ca modelul NIO ES8 va fi disponibil la vanzare cu preturi incepand de la 448.000¥, ceea ce inseamna undeva in jurul a 67.715$.

NIO ES8

NIO ES8

NIO ES8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze NIO ES8
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2017