Chinezii au lansat pe piata primul shooting brake cu propulsie complet electrica

Chinezii au lansat pe piata primul shooting brake cu propulsie complet electrica
  • Chinezii au lansat pe piata primul shooting brake cu propulsie complet electrica
  • Botezat mai mult sau mai putin sugestiv Zeekr 001, respectivul model vine cu 544 de cai pe ambele punti
Distribuie pe Facebook

Botezat mai mult sau mai putin sugestiv Zeekr 001, respectivul model vine cu 544 de cai pe ambele punti. Plus un sprint de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 3.8 secunde.

Chinezii de la Zeekr, un constructor de masini premium detinut de compania Geely - asemeni Volvo, Polestar, Lotus si altii, au prezentat saptamana aceasta primul lor produs. Anuntat chiar zilele trecute, modelul cunoscut sub numele de 001 se vrea a fi primul shooting brake cu propulsie electrica vandut in masa.

Inspirat de conceptul Lynk & Co Zero prezentat, in premiera mondiala, in urma cu mai bine de un an, inca din luna februarie a lui 2020, respectivul automobil iese in evidenta printr-un exterior extrem de sexy. In timp ce interiorul impresioneaza, in special, prin tehnologiile din dotare.

Zeekr 001

Din primele informatii si detalii oficiale date publicitatii, noul Zeekr 001 a pregatit o lungime de aproape cinci metri, pe cand ampatamentul masoara undeva in jurul a 3.005 milimetri. Acelasi prim shooting brake cu propulsie electrica produs in masa mai promite si o capacitate de incarcare de pana la 2.144 de litri.

Pe plan tehnic, modelul inspirat de conceptul Lynk & Co Zero se remarca mai ales prin sistemul de propulsie cu doua motoare electrice si 544 de cai pe ambele punti. Suficient pentru ca sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora sa se realizeze in doar 3.8 secunde, dupa cum precizam si anterior.

Chinezii de la Zeekr mai anunta ca primul lor produs mai dispune si de o suspensie ajustabila pe aer, de recunoastere faciala si update-uri software pe viata. Totodata, modelul cunoscut sub numele de 001 mai ofera si o autonomie de pana la 700 de kilometri, dar si incarcare la 360 kW, potrivit comunicatului de presa.

Zeekr 001

Zeekr 001

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Zeekr 001
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 22 Aprilie 2021