Chinezii lanseaza masina la care Mercedes, Audi si BMW doar viseaza. Primele imagini si detalii oficiale au fost publicate chiar acum

Chinezii lanseaza masina la care Mercedes, Audi si BMW doar viseaza. Primele imagini si detalii oficiale au fost publicate chiar acum
  • Chinezii lanseaza masina la care Mercedes, Audi si BMW doar viseaza
  • Primele imagini si detalii oficiale au fost publicate chiar acum
Distribuie pe Facebook

Livrarile vor demara in primul trimestrul al anului 2022, au mai tinut sa anunte sefii companiei producatoare.

Chinezii de la NIO au inceput in forta anul 2021, cea de-a treia saptamana a lunii ianuarie marcand debutul mult anticipatului sedan cu propulsie complet electrica ET7. Comercializata la preturi incepand de la echivalentul a putin peste 48.000 de euro, in cazul in care clientul prefera sa inchirieze bateria, sau aproape 57.000 de euro, daca acesta alege sa o cumpere, respectiva masina se remarca numaidecat prin design-ul modern al caroseriei.

Farurile pozitionate in partea de jos a spoilerului fata si luminile de zi instalate deauspra, linia alungita a plafonului, dar si stopurile trasate pe toata latimea partii din spate se numara printre principalele atractii de la exterior, in timp ce interiorul scoate la iveala o atmosfera minimalista, cu doua display-uri color pentru afisarea tuturor informatiilor si comenzilor disponibile.

NIO ET7

Cele mai interesante vesti vin insa de la nivelul departamentului tehnic, acolo unde masina pe care chinezii de la NIO o vor vinde sub denumirea de ET7 promite trei configuratii diferite. Inclusiv cu o baterie cu capacitatea de 70 kWh, capabila sa asigure o autonomie maxima de peste 500 de kilometri sau, pentru clientii mai pretentiosi, cu o baterie cu capacitatea de 70 kWh, capabila sa asigure o autonomie maxima de peste 700 de kilometri.

Dintre optiunile puse la dispozitia clientilor se remarca insa varianta echipata cu o baterie cu capacitatea de 150 kWh, respectiva versiune promitand sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in aproximativ 3.9 secunde, multumita puterii de 653 de cai oferite, si, mult mai important decat acest lucru, sa asigure o autonomie maxima, cu o singura incarcare, de pana la 1.000 de kilometri.

Chinezii de la NIO mai promit, in plus, si ca proprietarii mult anticipatului sedan cu propulsie complet electrica ET7 nu isi vor pierde timpul pretios cu realimentarea, compania producatoare lucrand la urmatoarea generatie a celebrei Power Swap Station. Odata lansata, solutia cu pricina va putea inlocui bateria descarcata cu una incarcata in mai putin de trei minute, timp in care diferite aspecte ale masinii vor fi verificate pentru eventuale probleme.

Printre punctele forte se mai numara si noul sistem de rulare autonoma, disponibil aparent contra unui abonament lunar, format inclusiv dintr-o camera cu rezolutia de peste sase ori mai mare decat in cazul unei Tesla, 8 versus 1.2 megapixeli, si cipuri Nvidia cu o putere de procesare de aproximativ sapte ori mai mare decat in cazul celor oferite, din nou, de Tesla, conform primelor informatii.

NIO ET7

NIO ET7

NIO ET7

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze NIO ET7
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Ianuarie 2021