Cine ar fi crezut ca se va ajunge vreodata aici? Un model cu propulsie electrica a batut tot si este cel mai vandut BMW M din 2022

Cine ar fi crezut ca se va ajunge vreodata aici? Un model cu propulsie electrica a batut tot si este cel mai vandut BMW M din 2022
  • Cine ar fi crezut ca se va ajunge vreodata aici?
  • Un model cu propulsie electrica a batut tot si este cel mai vandut BMW M din 2022
Distribuie pe Facebook

Disponibil si pe piata din Romania, la preturi incepand de la circa 68.485 de euro, respectivul automobil ofera 544 de cai putere pe ambele punti.

La sfarsitul anului sau aniversar, BMW M GmbH a obtinut din nou rezultate record. Vanzarile globale de automobile de performanta si de inalta performanta au totalizat 177.257 de unitati in cursul exercitiului financiar 2022. Aceasta reprezinta o crestere de 8,4% fata de anul precedent, in ciuda conditiilor dificile continue din zona logisticii si a lanturilor de aprovizionare. Cea mai importanta piata unica in 2022 a fost din nou SUA, a doua cea mai importanta regiune de vanzari fiind din nou piata interna germana, urmata de Marea Britanie.

"Entuziasmul comunitatii M pentru performante puternice din punct de vedere emotional pe sosea si pe circuit ne-a impulsionat de-a lungul intregului an aniversar", spune Franciscus van Meel, presedintele Consiliului de Administratie al BMW M GmbH. "Acest lucru este exprimat si intr-un nou record de vanzari pentru automobilele BMW M, care ne ofera o perspectiva pozitiva pentru 2023."

BMW i4 M50: cel mai bine vandut automobil BMW M conduce fara emisii la nivel local

BMW i4 M50

In acelasi timp, 2022 marcheaza inceputul cu succes al BMW M GmbH in era mobilitatii electrice. "Cel mai vandut automobil BMW M din 2022 este modelul electric BMW i4 M50", spune Timo Resch, directorul departamentului Clienti, Marci si Vanzari la BMW M GmbH. "Pentru noi, acesta este un semnal clar ca sentimentul M unic a ajuns in lumea automobilelor electrificate." BMW i4 M50 este alimentat de un motor electric atat pe puntea fata, cat si pe cea spate, care impreuna genereaza o putere maxima de 400 kW/544 CP. Livrarea de putere perfect coordonata a celor doua motoare electrice si reglarea suspensiei independente asigura o experienta de condus tipica M, caracterizata prin dinamica, agilitate si precizie, care s-au dovedit a fi o adevarata atractie de inca de la inceput.

Cu BMW iX M60, cel de-al doilea model electric de performanta al companiei, BMW M GmbH a avut un debut de mare succes. Pe parcursul anului 2023, BMW M GmbH isi va continua ofensiva de produse, printre altele, cu primul automobil electrificat de inalta performanta, BMW XM, si BMW i7 M70, un automobil BMW M bazat pe modelul electric BMW i7. Transformarea ulterioara catre mobilitatea electrica a fost deja trasata. Pentru a putea include in viitor masini de inalta performanta cu propulsie electrica in gama, BMW M GmbH va intensifica testarea conceptului corespunzator in 2023. Accentul se va pune pe un sistem integrat de control al dinamicii de conducere si un sistem de tractiune integrala M xDrive electric, cu patru motoare electrice, care va asigura ca sentimentul M puternic din punct de vedere emotional atinge un nivel si mai inalt.

An aniversar cu premiere spectaculoase, BMW M3 si BMW M4 raman pe drumul de succes, lansare rapida pentru noul BMW M240i xDrive Coupe

BMW Seria 2 Coupe - Galerie foto

Sarbatorile celei de-a 50-a aniversari ale BMW M GmbH au fost insotite de debuturi pentru numeroase modele noi spectaculoase. Spectrul larg de lansari a variat de la a doua generatie a puristului BMW M2, cu combinatia sa de motor cu sase cilindri in linie, transmisie manuala cu sase trepte si tractiune spate, care evoca placerea clasica de a conduce intr-un automobil de inalta performanta, la extrovertitul BMW XM cu sistemul sau de propulsie M HYBRID de 480 kW/653 CP. De asemenea, primul BMW M3 Touring ofera modalitati complet noi de a experimenta performanta tipica M. Aceasta diversitate creeaza conditii ideale pentru a atrage grupuri-tinta noi si pentru a genera o crestere suplimentara in 2023.

Cresterea actuala a datelor de vanzari se bazeaza si pe succesele vanzarilor intr-o gama larga de segmente de automobile. Automobilele sport de inalta performanta BMW M3 - inclusiv noul BMW M3 Touring - si BMW M4, care sunt disponibile in patru variante de caroserie, in versiunea de baza si Competition, cu posibilitatea de a alege o transmisie manuala cu sase trepte sau una cu M Steptronic cu opt trepte, precum si cu tractiune spate sau cu sistem de tractiune integrala M xDrive, au continuat sa se bucure de o popularitate deosebit de mare in 2022. Astfel, BMW M GmbH acopera o gama larga de nevoi ale clientilor din acest segment de baza.

Cu o performanta exceptional de puternica in mediul lor competitiv, masinile de inalta performanta bazate pe modelele BMW X au contribuit si ele la noul record de vanzari al BMW M GmbH. Actualizarea viitoare pentru modelele BMW X5 M si BMW X6 M in primavara anului 2023 va oferi un impuls eficient pentru continuarea acestei povesti de succes.

Lansarea cu succes a noului BMW M240i xDrive Coupe in 2022 s-a dovedit a fi un punct important in segmentul masinilor de performanta. Noua editie a modelului compact cu doua usi este propulsata de un motor cu sase in linie, de 275 kW/374 CP, si este disponibila acum si cu tractiune spate clasica. "Noul record de vanzari pentru BMW M se bazeaza pe prezenta noastra de succes intr-o gama larga de segmente auto", spune Timo Resch. "Cu portofoliul nostru larg de produse, suntem pozitionati ideal si pentru viitor."

Premiera la Daytona: noul BMW M3 CS si BMW M Hybrid V8

BMW M3 CS

In plus, BMW M GmbH raspunde clientilor in cautare de modele ultraperformante - inca din 2022 cu BMW M4 CSL, iar in curand cu noul BMW M3 CS.

BMW M3 CS isi va face debutul mondial in ultimul weekend din ianuarie, ca parte a cursei de 24 de ore de la Daytona. Competitia cu o indelungata traditie, gazduita de statul Florida (SUA), este, de asemenea, locul pentru revenirea BMW M Motorsport in cursele de anduranta. Noul BMW M Hybrid V8 va concura acolo pentru prima data. La 47 de ani de la victoria legendarului BMW 3.0 CSL in clasamentul general de la Daytona, noul prototip LMDh este pregatit sa concureze pentru puncte in clasa IMSA GTP a WeatherTech SportsCar Championship, inainte de a concura si in Campionatul Mondial FIA de Anduranta, la Le Mans si in alte parti ale lumii, din 2024.

Faza finala a procesului de dezvoltare si testele ulterioare pe diferite circuite au fost printre cele mai importante momente ale anului 2022 pentru departamentul de motorsport al BMW M GmbH, in timp ce succesul extrem de important pe circuit a venit prin victoria in clasamentul general din DTM, la piloti si la echipe. Sheldon van der Linde (Africa de Sud) si Team Schubert Motorsport si-au asigurat titlurile in prestigiosul campionat de turisme chiar in primul sezon cu noul BMW M4 GT3.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2023