CITROEN lanseaza masina perfecta de oras. Electrica, accesibila si care poate fi condusa chiar si fara permis

CITROEN lanseaza masina perfecta de oras. Electrica, accesibila si care poate fi condusa chiar si fara permis
  • Vehicul 100% electric
  • Poate fi condus de la 16 ani in UE
  • Porneste de la 6000 de euro
Distribuie pe Facebook

Citroen a publicat primele informatii despre noul AMI, o citadina 100% electrica, accesibila si, mai ales care poate fi condusa inca de la 16 ani in tarile din Europa.

Anul trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, francezii de la Citroen prezentau lumii intregi un concept interesant, croit pentru marile orase ale lumii. Este vorba despre AMI One, un concept care, acum, la aproape un an de la acel moment a devenit realitate.

Citroen AMI

Cu un design pe care nu ai cum sa-l ratezi, noul Citroen AMI se vrea a fi o alternativa reala la scutere, biciclete, mopede si, mai ales, la transportul public. Vorbim despre o masina care are o lungime de 2.41 metri si un diametru al cercului de virare de 7.20 metri - ceea ce il face perfect pentru parcarile tot mai aglomerate din ziua de azi - dar care poate gazdui fara nicio problema doi pasageri, unul langa altul.

Citroen AMI

In ceea ce priveste sistemul de propulsie, AMI este un vehicul 100% electric. Motorul dezvolta 6 kW (echivalentul a 8 CP) iar viteza maxima este de 45 km/h. Acumulatorul are o capacitate de 5.5 kWh, suficient pentru o autonomie de pana la 70 de kilometri. Noua citadina de la Citroen poate fi incarcata si la un Wall Box, cu cablul corespunzator, dar si la o priza casnica obisnuita (220V), caz in care bateria se va incarca complet in 3 ore.

Citroen AMI

Date fiind aceste performante, Citroen AMI poate fi condus in tarile europene inca de la 16 ani (14 ani in Franta), ceea ce inseamna ca nu necesita un permis de conducere.

Citroen AMI

Cat despre pretul de achizitie, modelul francez se poate lauda cu un pret de pornire de 6000 de euro, pe piata franceza. Citroen le pune insa clientilor la dispozitie si posibilitatea inchirierii pe termen lung (19.99 euro pe luna in Franta) sau folosirea unei masini prin intermediul serviciilor de car-sharing.

Citroen AMI

"Ami - 100% electric isi propune sa fie o adevarata lovitura, o solutie adaptata la noile moduri de consum. Aceasta idee grozava a fost un concept in urma cu un an. Suntem mandri ca acest concept devine astazi realitate," a declarat Vincent Coee, CEO Citroen.

Citroen AMI

Citroen AMI

Citroen AMI

Citroen AMI

Citroen AMI

Citroen AMI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Citroen AMI
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2020