Citroen planuieste sa lanseze alaturi de Peugeot patru electrice si sapte hibrizi

Citroen planuieste sa lanseze alaturi de Peugeot patru electrice si sapte hibrizi
  • Grupul francez PSA Peugeot - Citroen planuieste ofensiva pe piata modelelor cu propulsie alternativa
  • Francezii vor lansat in urmatorii ani patru electrice si sapte modele hibrizi de tip plug-in
  • Clientii vor avea la dispozitie diverse optiuni pentru puterea maxima sau tipul tractiunii
Distribuie pe Facebook

Grupul francez PSA Peugeot - Citroen planuieste sa lanseze in urmatorii ani patru automobile complet electrice si sapte modele cu propulsie de tip plug-in hybrid.

Grupul PSA Peugeot - Citroen se alatura marilor producatori de automobile ai planetei si planuieste ofensiva pe piata modelelor cu propulsie alternativa. Conform ultimelor informatii oficiale venite din Hexagon, francezii vor lansa in urmatorii ani 11 astfel de masini, dintre care patru complet electrice si sapte cu propulsie de tip plug-in hybrid.

Automobilele care fac parte din prima categorie vor avea la baza platforma modulara CMP dezvoltata de Grupul PSA Peugeot - Citroen alaturi de chinezii de la Dongfeng si promit o autonomie maxima de pana la 450 de kilometri, plus solutii de incarcare rapida. Primul dintre cele patru modele electrice pe care francezii le vor lansa pe piata va fi livrat la pachet alaturi de un motor de 115 cai putere.

Cat despre cele sapte masini cu propulsie de tip plug-in hybrid la care Grupul PSA Peugeot - Citroen lucreaza din greu zilele acestea, ultimele informatii oficiale venite din Hexagon anunta ca ele vor avea la baza platforma modulara EMP2, introdusa de francezi in urma cu aproximativ trei ani, odata cu Peugeot 308 si Citroen C4 Picasso.

In cazul de fata, clientii vor avea la dispozitie atat automobile cu tractiune fata, cat si modele cu tractiune fata, ambele tipuri de masini urmand a combina un benzinar turbo cu un motor electric. In functie de tipul tractiunii, puterea maxima nu va depasi 250 (FWD), respectiv 300 CP (AWD). Autonomia in modul 100% electrica se va ridica la 60 kilometri, iar timpul de incarcare va varia intre 2.5 si 4 ore.

Distribuie pe Facebook
mai multe