Consuma numai 1,6 la suta. Cat costa in Romania noul Volkswagen Golf GTE

  • Noul Volkswagen Golf GTE porneste in Romania de la 36.287 euro
  • Compacta germana ofera un sistem de propulsie hibrid cu 204 CP
  • Fisa tehnica anunta un consum mediu de 1.6 - 1.8 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 7.6 secunde reprezinta un alt punct forte al compactei de origine germana.

Spre deosebire de marea majoritate a rivalilor sai directi, cea de-a saptea generatie a modelului Volkswagen Golf este disponibila la vanzare inclusiv intr-o versiune cu propulsie hibrida.

Botezata simplu GTE, varianta in cauza combina un motor electric si o baterie de 8,7 kWh cu familiara unitate pe benzina 1.4 TSI, intregul ansamblu producand o putere maxima de 204 CP.

De livrarea respectivei valori catre puntea fata se ocupa exclusiv o cutie automata cu sase rapoarte si dublu ambreiaj, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 7.6 secunde.

Acul vitezometrului isi continua apoi viteza pana la 222 de kilometri pe ora, mult mai interesant fiind insa consumul mediu de carburant, care variaza intre 1.6 si 1.8 litri la 100 km, potrivit VW.

Volkswagen Golf Facelift

Volkswagen Golf Facelift

In ceea ce priveste departamentul vizual, versiunea cu propulsie hibrida a noului Golf imprumuta mai multe elemente de design de la varianta de inalta performanta GTI.

Spre deosebire insa de cel din urma, modelul GTE renunta la accentele omniprezente de rosu in favoarea unora de culoare albastra, care decoreaza si diverse detalii interioare si exterioare.

Volkswagen percepe pentru toata aceasta distractie o suma minima de 36.287 de euro, astfel ca noul Golf GTE este cu aproximativ 7.200 de euro mai scump comparativ cu un Golf GTI.

Exceptand sistemul de propulsie hibrid, automobilul german mai ofera in standard si lumini de zi, lumini de drum, respecti lampi spate cu tehnologie LED, dar si jante din aliaj pe 16 inch.

Fara niciun fel de cost suplimentar vin, de asemenea, si climatizarea automata, scaunele fata sport, geamurile actionate electric, dar si iluminarea ambientala sau ecranul tactil de 20.3 cm.

Pilotul automat adaptiv si franarea autonoma de urgenta completeaza lista celor mai importante dotari incluse in pretul de pornire de 36.287 de euro, alaturi de diferentialul XDS.

Optional, clientii noului Volkswagen Golf GTE pot bifa si vopsea metalizata, jante pe 18 inch, tapiterie din piele, dar si airbag-uri laterale spate sau trapa panoramica actionata electric.

Tot pentru cei cu dare de mana, compacta germana mai propune si instrumente de bord digitale, camera pentru marsarier, sistem de navigatie sau asistent pentru mentinerea benzii de rulare.

Volkswagen Golf Facelift

Volkswagen Golf Facelift

Volkswagen Golf Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Volkswagen Golf Facelift
mai multe