Cumpara acum una sau regreta mai tarziu. BMW renunta la masina cu motor central si sasiu din carbon

  • BMW renunta la modelul i8
  • Productia ia sfarsit in aprilie
  • Nu exista detalii despre un succesor
Distribuie pe Facebook

Productia celebrei sportive cu propulsie hibrida se va incheia in luna aprilie, potrivit celor mai recente informatii oficiale.

Lansata cu surle si trambite acum mai bine de sase ani, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna lui 2013, prima generatie a modelului BMW i8 se apropie cu pasi repezi de sfarsitul carieriei sale. Potrivit celor mai recente informatii oficiale, productia celebrei sportive cu motor central si sasiu monococ din fibra de carbon se va incheia in perioada imediat urmatoare, inainte de sfarsitul lunii aprilie.

Daca si sub ce forma masina cu propulsie hibrida va renaste reprezinta, momentan, simple intrebari fara raspuns, la care timpul ne va raspunde.

Pana atunci insa, actualul BMW i8 a primit un discount urias din partea dealerilor - sau, cel putin, asa se intampla pe piata din Marea Britanie, acolo unde exemplarele sunt chiar si cu peste 20.000 de lire sterline mai ieftine decat in mod normal. Intr-o alta ordine de idei, clientii versiunii cu plafon fix vor avea de achitat "numai" 93.115 de lire sterline, fata de 115.105 lire sterline (pretul de lista), scrie Autocar.

In cazul in care mai era nevoie de precizat, celebra sportiva prezentata cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din toamna lui 2013 vine cu...

... un sistem de propulsie hibrid, care combina un benzinar 1.5 turbo montat central cu un motor electric regasit in dotarea puntii fata. Puterea combinata a ansamblului respectiv se ridica la 374 de cai si ajunge catre ambele punti, printr-o cutie automata, acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora realizandu-se astfel intr-un timp de 4.4 secunde (4.6 secunde in cazul modelului Roadster).

BMW i8 Roadster - Galerie Foto

BMW i8 Roadster - Galerie Foto

BMW i8 Roadster - Galerie Foto

BMW i8 Roadster - Galerie Foto

BMW i8 Roadster - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (169) Poze BMW i8 Roadster - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2020