Cumperi una si ai uitat de griji. Intretinerea e chiar si cu 35% mai ieftina

Cumperi una si ai uitat de griji. Intretinerea e chiar si cu 35% mai ieftina
  • Intretinerea este mai ieftina la masinile electrice decat la cele pe benzina
  • Asa suna concluzia unui studiu realizat de o firma din Marea Britanie
  • Diferentele intre costuri se ridica chiar si la pragul 35 de procente
Distribuie pe Facebook

Un studiu al firmei de analiza Cap HPI din Marea Britanie releva faptul ca masinile electrice au costuri de intretinere mai mici chiar si cu 35 de procente comparativ cu cele pe benzina.

Exceptand deja celebrele probleme legate de autonomia totala si pretul de vanzare - probleme partial rezolvate, ce este drept, masinile electrice vin cu numeroase avantaje in fata celor pe benzina si motorina.

Performantele in linie dreapta si comportamentul pe viraje, spatiul interior sau costurile cu (re)alimentarea reprezinta numai cateva exemple in acest sens, insa parca mult mai important este aspectul fiabilitatii.

Fiindca au de vreo suta de ori mai putine componente care se misca decat masinile pe benzina si motorina, cele electrice nu doar ca vor rezista mai bine in timp, dar vor fi chiar si mai usor, respectiv ieftin de intretinut.

O spune inclusiv un studiu al firmei de analiza Cap HPI din Marea Britanie, studiu care releva diferente medii de 23 de procente pentru o perioada de trei ani / 60.000 de mile (sau, daca vrei, 96.560 de kilometri).

Sursa citata ofera si doua situatii in care masinile electrice sunt mai ieftine de intretinut decat cele pe benzina: Nissan Leaf - 1.197 de lire pentru 36 de luni, versus VW Golf 1.0 TSI 110SE - 1.429 de lire.

Diferenta creste pentru clasa inferioara, acolo unde posesorul unui Renault Zoe va plati, de exemplu, numai 1.100 de lire sterline pentru intretinere pe o perioada de trei ani / 60.000 de mile, fata de 1.497 de lire sterline, cat va scoate din buzunare soferul unui Vauxhall Corsa 1.0T 90 Design.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 16 Octombrie 2018