Este cel mai tare AUDI RS3 facut vreodata: are peste 1.000 de cai si nu consuma strop de combustibil

Este cel mai tare AUDI RS3 facut vreodata: are peste 1.000 de cai si nu consuma strop de combustibil
  • Este 100% electric
  • Are 4 motoare electrice, unul pe fiecare roata
  • Atinge 200 de km/h in mai putin de 7 secunde
Distribuie pe Facebook

Masina de la care nu-ti mai iei ochii este conceptul Schaeffler 4ePerformance, sau cu alte cuvinte cel mai extrem Audi RS3 facut vreodata. Momentan nu dezvaluim puterea exacta, insa iti spunem doar ca atinge 200 de kilometri pe ora in mai putin de sapte secunde.

Vazand interesul tot mai mare al lumii pentru sistemele de propulsie alternativa si implicit pentru tot ceea ce tine de acest domeniu, Federatia Internationala de Automobilism a infiintat in 2011 Formula E la initiativa lui Jean Todt, presedintele acestei organizatii.

Pilotii folosesc monoposturi asemanatoare cu cele din Formula 1, numai ca acestea nu consuma nici macar un strop de combustibil, fiind 100% electrice. Trei ani mai tarziu avea loc prima cursa a campionatului, la Beijing, iar fanii au prins imediat gustul curselor "silentioase". In plus, unele etape sunt chiar mai spectaculoase decat cele din F1.

Schaeffler 4ePerformance Concept

Al patrulea sezon a debutat pe 2 decembrie 2017, o data pe care nemtii de la Audi nu o vor uita niciodata pentru ca atunci au devenit primul constructor de automobile german care alearga in Formula E cu o echipa de uzina.

Acest lucru a fost posibil dupa ce brandul din Ingolstadt a cumparat echipa ABT Schaeffler, care a devenit astfel Audi Sport ABT Shaeffler. Acesta din urma este unul dintre cei mai mari sponsori ai echipei, iar acum inginerii sai au creat Audi-ul RS3 suprem.

Schaeffler 4ePerformance Concept

Si da, este 100% electric. Partea cea mai buna este ca sub caroseria mascata de bodykit-ul construit special pentru el, RS3-ul ascunde sistemul de propulsie al monopostului FE01. Asta inseamna ca are patru motoare electrice, unul pe fiecare roata, care dezvolta impreuna 1.180 de cai putere. Pachetul de baterii are o capacitate de 64 kWh.

Schaeffler 4ePerformance Concept

Timpul in care conceptul 4ePerformance ajunge la 100 de km/h este necunoscut, insa cei de la Shaeffler au precizat totusi ca atinge 200 de km/h in mai putin de sapte secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe