Este prima ELECTRICA din istoria companiei. Super masina are 610 CP si autonomie de 320 km

  • Este primul Aston Martin electric
  • Dispune de 610 CP
  • Productie limitata la 155 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Rapide E este primul model electric produs vreodata de Aston Martin. Britanicii au lansat sedanul super sportiv cu zero emisii in cadrul Salonului Auto de la Shanghai iar productia este planificata pentru anul acesta.

Aston Martin este descrisa ca fiind o marca britanica de automobile sport de lux numai ca, la fel ca si alti mari producatori, britanicii sunt nevoiti sa tina pasul cu trendul din industrie si sa lanseze masini diferite de tot ce a dezvoltat pana acum.

Aston Martin Rapide E

Spre exemplu, in viitorul nu foarte indepartat, Aston Martin intentioneaza sa lanseze un SUV. Pana atunci insa, brand-ul din Gaydon isi surprinde fanii cu primul sau model electric. Este vorba despre Rapide E, un automobil cu zero emisii care tocmai a debutat oficial in cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Aston Martin Rapide E

Construit pe arhitectura sedanului sport Rapide, acesta mizeaza pe doua motoare electric montate pe puntea spate dar si pe un pachet de baterii cu o capacitate de 65 kWh si care suporta o tensiune de 800V. In aceste conditii, puterea totala este de 610 CP si 950 Nm cuplu, iar autonomia calculata conform noului ciclu de testare WLTP depaseste 320 de kilometri.

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E nu a renuntat la latura sportiva astfel ca atinge 100 de kilometri pe ora in mai putin de 4 secunde si are o viteza maxima de 250 km/h. Britanicii sustin ca bateriile sunt incarcate la capacitate maxima in cel mult trei ore.

Aston Martin Rapide E

Primul model electric de la Aston Martin va fi replicat in numai 155 de exemplare iar productia este programata pentru 2019 la uzina din St Athan, Tara Galilor. Tot aici, britanicii vor asambla si viitorul SUV botezat DBX, al carui prototip a fost surprins pe legendarul circuit de la Nurburgring.

Aston Martin Rapide E

Desi neconfirmate, cele mai multe zvonuri sustin ca noul Aston Martin DBX ar urma sa fie propulsat de unitatea V8 twin-turbo care se regaseste deasemenea si sub capota lui Vantage si DB11.

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E

Aston Martin Rapide E

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Aston Martin Rapide E
mai multe