Goodyear, printre cele mai 'Verzi' companii din America, conform Newsweek

Goodyear, printre cele mai 'Verzi' companii din America, conform Newsweek
Goodyear Tire & Rubber Company a avansat in topul anual realizat de revista Newsweek - "Cele mai verzi companii din America" (America's Greenest Companies).
Distribuie pe Facebook
In ierarhia pentru 2012 a celor mai mari 500 de corporatii din SUA, Goodyear s-a plasat pe pozitia 74, in urcare fata de 2011, cand se afla pe locul 252. Goodyear este si singurul producator de anvelope de pe lista Newsweek, precum si a doua cea mai bine plasata companie din industria auto.
Concentrata pe imbunatatirea performantelor ecologice, compania a reusit sa elimine reziduurile din procesele de fabricatie trimise catre gropile de gunoi si a diminuat semnificativ utilizarea solventilor. Inca din 2008, Goodyear nu a mai trimis reziduuri din procesele de fabricatie desfasurate in cele 53 de fabrici ale sale catre nicio groapa de gunoi din lume. In acelasi timp, efortul general al companiei de a elimina utilizarea solventilor si, in consecinta, a emisiilor, a condus la o reducere a utilizarii acestora cu 56%, din 2007 si pana in prezent.
"Una dintre valorile importante pentru Goodyear este grija fata de mediul inconjurator si comunitate," a spus Don Stanley, vicepresedinte pentru Calitatea Produsului si Tehnologia Procesului de Fabricare la Goodyear. "Angajamentul nostru fata de programele de mediu si dezvoltare durabila arata ceea ce este important pentru noi. Vedem rezultatele acestui angajament si de aceea suntem mai transparenti in ceea ce priveste obiectivele, programele si realizarile noastre in acest domeniu."
De asemenea, recent Goodyear si-a imbunatatit si scorul de mediu, acordat de Carbon Disclosure Project (CDP), o organizatie non-profit care monitorizeaza emisiile de gaze cu efect de sera ale companiilor mari din intreaga lume. Pentru 2012, scorul CDP al Goodyear s-a imbunatatit cu 17 procente, pana la 81 de puncte (din 100 posibile), fata de 69 cat avea in 2011.
Newsweek ierarhizeaza cele mai mari 500 de corporatii din SUA cu ajutorul unor factori precum amprenta de mediu, managementul "verde" sau transparenta rapoartelor. Clasamentul, considerat unul dintre cele mai competente in domeniu, a fost publicat online si in editia din 22 octombrie a revistei.
Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 71.000 de angajati si isi fabrica produsele in 53 de unitati de productie din 22 de tari peste tot in lume. Cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg dezvolta produse si servicii de ultima generatie care stabilesc standardul pentru tehnologie si performanta in aceasta industrie. Pentru mai multe informatii despre Goodyear si produsele sale, vizitati www.goodyear.com/corporate.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Noiembrie 2012