I-a lasat in drum. Model S-ul care a stabilit recordul pe Nurburgring s-a defectat tocmai pe circuit

I-a lasat in drum. Model S-ul care a stabilit recordul pe Nurburgring s-a defectat tocmai pe circuit
  • Prototipul s-a defectat pe 'Ring
  • Tesla sustine ca poate parcurge circuitul in 7 minute si 5 secunde
  • Sistemul de propulsie este compus din 3 motoare electrice
Distribuie pe Facebook

Prototipul Tesla Model S, echipat cu sistemul de propulsie Plaid, s-a defectat pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Aceeasi masina a fost mai rapida cu aproape 20 de secunde decat Porsche Taycan pe cei 20.8 kilometri.

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre proaspata rivalitate iscata intre Tesla Model S si Porsche Taycan. Dupa ce sedanul electric german a stabilit un record mondial pe bucla nordica a circuitului de la Nurburgring, pentru acest tip de vehicule, americanii de la Tesla au raspuns cu un prototip al viitorului Model S P100 Plaid.

Practic, versiunea de productie urmeaza sa fie echipata cu trei motoare electrice si potrivit fotografilor prezenti pe circuitul german, ar fi cu 19 secunde mai rapid pe cei 20.8 kilometri decat noul Taycan.

Tesla a precizat cu putin timp in urma, pe contul oficial de Twitter, ca noul Model S Plaid ar putea chiar sa parcurga Nurburgring-ul Nordschleife in 7 minute si 5 secunde si ca va incerca aceasta performanta luna viitoare.

Pana atunci insa, inginerii au de lucru pentru ca tocmai prototipul care a stabilit presupusul record s-a defectat fix pe circuit. Motivele sunt inca necunoscute dar din cate se pare acesta s-ar fi oprit dintr-o data iar mai apoi a fost transportat inapoi la boxe cu o platforma.

Distribuie pe Facebook
mai multe