I se va spune si Lexus-ul saracului. Japonezii lanseaza noul LBX cu platforma de Toyota Yaris si motor de 136 CP

I se va spune si Lexus-ul saracului. Japonezii lanseaza noul LBX cu platforma de Toyota Yaris si motor de 136 CP
  • I se va spune si Lexus-ul saracului
  • Japonezii lanseaza noul LBX cu platforma de Toyota Yaris si motor de 136 CP
Distribuie pe Facebook

Asteptat sa isi faca aparitia pe strazi si in showroomuri - la vanzare, abia pe parcursul anului urmator, respectivul model masoara doar 4.19 metri in lungime, pe cand ampatamentul nu depaseste 2.580 de milimetri.

Cunoscut la nivelul intregii planete pentru produsele sale de lux, Lexus a prezentat, in cursul zilei de miercuri, ceea ce ar putea fi cel mai accesibil autoturism din istoria companiei fondate de Toyota, pentru a lupta de la egal la egal cu Audi, Mercedes si BMW, in 1989. Este vorba, mai exact, despre primul LBX din toate timpurile, meniul cu pricina pornind de la o versiune modificata a celebrei platforme GA-B, folosita si de actualul Yaris, dupa cate se precizeaza intr-un comunicat oferit cu numai cateva clipe in urma.

Lexus LBX

Lexus LBX

Lexus LBX

Potrivit documentului mentionat anterior, propulsia automobilului cu o lungime de circa 4.19 metri si un ampatament de aproximativ 2.580 de milimetri continua cu o motorizare la fel de familiara - viitorii cumparatori fiind nevoiti sa se multumeasca, mai mult ori mai putin surprinzator, cu un sistem de propulsie hybrid care combina un benzinar in trei cilindri, cu capacitate de 1.5 litri, cu o unitate electrica pentru un total de 136 de cai putere, livrat rotilor prin intermediul unei transmisii eCVT.

Rezultatul? Cu pedala de acceleratie la podea, noul LBX isi propune sa sprinteze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in peste noua secunde, valoarea caracteristica vitezei de top reprezentand, dupa cum se intampla si cu consumul mediu de carburant, o mare necunoscuta; un alt mister de proportii consta in nota de plata, oficialii Lexus preferand sa anunte, in schimb, ca portbagajul poate gazdui pana la 332 de litri de bagaje, iar printre tehnologiile oferite se regasesc, conform unui comunicat, boxele Mark Levinson etc.

Lexus LBX

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (107) Poze Lexus LBX
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2023