In locul motorului pe benzina a montat unul electric. Cu cat se vinde astazi singurul E46 pe baterii din lume

In locul motorului pe benzina a montat unul electric. Cu cat se vinde astazi singurul E46 pe baterii din lume
  • Acest BMW 330Ci din 2001 ascunde sub capota motorul electric al unui Lexus GS450h mai nou cu sase ani
  • Bateriile provin de la doua exemplare Chevrolet Volt si au fost montate inclusiv in locul banchetei spate
  • Automobilul bavarez este de vanzare doar pentru persoanele care stiu sa lucreze cu electricitatea
Distribuie pe Facebook

Un american din orasul californian San Jose are la vanzare o masina BMW 330Ci din anul 2001. Nimic neobisnuit pana aici, exceptand faptul ca sub capota acesteia se ascunde un motor... electric.

Febra automobilelor pe baterii i-a cuprins pana si pe proprietarii masinilor de altadata, posesorul american al unui BMW 330Ci din anul 2001 alegand sa renunte la motorizarea pe benzina pentru un astfel de sistem de propulsie.

In locul unitatii aspirate cu sase cilindri in linie si-a facut aparitia, mai precis, motorul electric pe care Lexus l-a montat sub capota hibridului GS450h, de la aceiasi masina japoneza din 2007 provenind inclusiv cutia de viteze.

Bateriile provin, in schimb, de la doua exemplare Chevrolet Volt, cu importanta mentiune ca unele dintre acestea au fost montate in locul banchetei spate - si, pe deasupra, lasate descoperite, elemente de protectie lipsind cu desavarsire.

Probabil si de aceea vanzatorul respectivului BMW 330Ci cu propulsie electrica mentioneaza in anunt ca automobilul din 2001 nu va ajunge decat pe mana unei persoane capabile sa se ocupe mai departe de proiect.

Nu este insa singura precizare care le va da de gandit potentialilor cumparatori, acestia fiind avertizati sa nu conduca prin ploaie sau cu pasageri pana ce nu vor acoperi bateriile - atat cele aflate sub capota, cat si cele din interior.

Acum, daca vine vorba despre pretul masinii de 28kWh si cu peste 300 CP, nota de plata nu va fi chiar pe placul tuturor: la 8.000 de dolari, unii vor prefera sa se orienteze catre un exemplar pe benzina, mai nou si mai bine intretinut.

Desigur, acestia nu vor avea ocazia sa se laude in fata prietenilor ca au condus probabil singurul 330Ci cu propulsie electrica din lume si, mai mult decat atat, diferentialul cu alunecare limitata montat de BMW pe M3.

BMW 330Ci complet electric

BMW 330Ci complet electric

BMW 330Ci complet electric

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze BMW 330Ci complet electric
mai multe