In sfarsit, traversarea Romaniei cu o masina 100% electrica este posibila

In sfarsit, traversarea Romaniei cu o masina 100% electrica este posibila
  • Statiile de incarcare rapida sunt in parcarile Kaufland
  • 8 orase au statii Renovatio e-charge
  • 6 autoturisme VW eGolf au facut un traseu Bucuresti-Timisoara
Distribuie pe Facebook

Un eveniment numit Electric Drive a demonstrat ca Romania intra in randul tarilor "verzi" si ca un posesor de automobil electric poate traversa tara doar cu incarcare de la priza, datorita unei noi retele publice de alimentare rapida.

Prima rețea publică de alimentare rapidă a mașinilor electrice dezvoltată de Renovatio în parteneriat cu Kaufland, Renovatio e-charge, este finalizată: românii vor putea traversa țara conducând eco pe axa Arad - București - Constanța.

Cu această ocazie, prima caravană de mașini electrice, formata din 6 masini Volkswagen eGolf a inaugurat traseul, alimentând la stațiile de încărcare ale retelei Renovatio e-charge din parcările Kaufland.

Renovatio, Kaufland România și Volkswagen au dat startul primei ediții a caravanei Electric Drive, care marchează finalizarea rețelei publice de alimentare rapidă a mașinilor electrice pe axa Arad-București-Constanța, un proiect de impact pentru un viitor sustenabil dezvoltat de cele trei companii în urma unui parteneriat de succes.

Electric Drive

Aceasta este prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice. Rețeaua care traversează România de la Sud-Est la Vest a devenit funcțională cu șase luni mai devreme decât termenul anunțat inițial.

„Odată cu finalizarea infrastructurii pentru mașinile electrice pe coridorul Constanța – București – Timișoara - Arad, devine posibil să spargem barierele orașului și să părăsim zona de confort oferită de soluțiile de încărcare de la birou sau de acasă și să parcurgem distanțe mari cu vehicule electrice între orașele țării. Concret, caravana Electric Drive își propune să demonstreze că, prin dezvoltarea infrastructurii publice, adică a rețelei de încarcare Renovatio e-charge, mașinile electrice devin o alternativă viabilă, atat în oraș, cât și între marile orașe”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio.

Șase echipaje au condus mașini marca Volkswagen eGolf în cea mai lungă cursă cu mașini electrice din România, pentru a demonstra că noua infrastructură permite autonomie îndelungată a unei mașini eco și că se poate conduce și în Romania cu responsabilitate față de mediu.

Electric Drive

Pe traseu, echipajele au folosit pentru alimentare stațiile de încărcare ale rețelei Renovatio e-charge, care sunt atât rapide (DC 50kW, care încarcă 0-80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30 de minute), cât și cu regim de încărcare normal (AC 22kW). Aceste stații sunt puse gratuit la dispoziția publicului larg în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Pitești, București și Constanța.

Distribuie pe Facebook
mai multe