In timp ce Uniunea Europeana obliga Romania si alte state membre sa construiasca statii de incarcare pentru masinile electrice, in America de Nord, sapte mari producatori si-au unit fortele pentru a instala peste 30.000 de astfel de puncte

In timp ce Uniunea Europeana obliga Romania si alte state membre sa construiasca statii de incarcare pentru masinile electrice, in America de Nord, sapte mari producatori si-au unit fortele pentru a instala peste 30.000 de astfel de puncte
  • In timp ce Uniunea Europeana obliga Romania si alte state membre sa construiasca statii de incarcare pentru masinile electrice...
  • ... in America de Nord, sapte mari producatori si-au unit fortele pentru a instala peste 30.000 de astfel de puncte
Distribuie pe Facebook

Sapte dintre cei mai importanti producatori auto din lume - BMW Group, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group, Stellantis NV - creeaza un joint-venture pentru a accelera tranzitia la automobile electrice in America de Nord, facand incarcarea acestora mai convenabila, accesibila si de incredere.

Joint-venture-ul va include dezvoltarea unei noi retele de incarcare de mare putere, cu cel putin 30.000 de puncte de incarcare, pentru a face condusul cu emisii zero si mai atractiv pentru milioane de clienti.

Odata cu implementarea investitiilor generationale in incarcarea publica la nivel federal si de stat, joint-venture-ul va mobiliza fonduri publice si private pentru a accelera instalarea de puncte de incarcare de mare putere pentru clienti. Noile statii de incarcare vor fi accesibile tuturor vehiculelor electrice cu baterii de la orice producator de automobile care utilizeaza sistemul de incarcare combinat (CCS) sau standardul de incarcare nord-american (NACS) si se asteapta sa indeplineasca sau sa depaseasca spiritul si cerintele programului Infrastructurii Nationale pentru Automobile Electrice (NEVI) din SUA.

Joint-venture-ul isi propune sa devina reteaua-lider de statii de incarcare de mare putere din America de Nord.

Joint-venture-ul este de asteptat sa fie infiintat in acest an, sub rezerva conditiilor obisnuite de incheiere si a aprobarilor de reglementare.

Se asteapta ca primele statii sa se deschida in SUA in vara lui 2024 si in Canada intr-o etapa ulterioara. Fiecare locatie va fi echipata cu mai multe incarcatoare DC de mare putere, facilitand calatoriile pe distante lungi pentru clienti. In conformitate cu strategiile de dezvoltare durabila ale tuturor celor sapte producatori de automobile, joint-venture-ul intentioneaza sa alimenteze reteaua de incarcare exclusiv cu energie regenerabila.

Experienta de client superioara

Noua retea de incarcare de mare putere va imbunatati intreaga experienta cu automobilele electrice si va stimula adoptarea acestora.

Reteaua va oferi o experienta de incarcare fara intreruperi, integrata in vehicul, cea mai buna din clasa, bazata pe energie regenerabila si sustinuta de calitatea, fiabilitatea si resursele producatorilor de automobile de top la nivel mondial.

Concentrate pe confortul clientilor si usurinta de incarcare, statiile vor fi in locatii convenabile, cu amplasare sub un spatiu acoperit ori de cate ori este posibil si facilitati precum toalete, servicii de alimentatie si magazine, fie in apropiere, fie in cadrul aceluiasi complex. Un numar selectat de statii de top vor fi echipate cu facilitati suplimentare, oferind o experienta premium conceputa pentru a prezenta viitorul incarcarii.

Planurile initiale prevad instalarea de statii de incarcare in zonele metropolitane si de-a lungul principalelor autostrazi, inclusiv coridoare de legatura si rute de vacanta, cu obiectivul de a oferi o statie de incarcare oriunde oamenii pot alege sa locuiasca, sa lucreze si sa calatoreasca.

Functiile si serviciile retelei vor permite o integrare perfecta cu experientele in automobil si in aplicatie ale producatorilor auto participanti, inclusiv rezervari, planificare inteligenta a traseelor si navigatie, aplicatii de plata, management transparent al energiei si multe altele. In plus, reteaua va folosi tehnologia Plug & Charge pentru a imbunatati si mai mult experienta de client.

O retea deschisa pentru a stimula cresterea numarului de automobile electrice

Pe masura ce sunt introduse mai multe automobile electrice, iar rata de adoptare a consumatorilor creste, cererea de incarcare publica rapida si fiabila creste si ea in paralel.

Potrivit Departamentului de Energie al SUA, in iulie 2023, exista 32.000 de puncte de incarcare rapida DC disponibile public in Statele Unite pentru a fi utilizate de 2,3 milioane de automobile electrice, un raport de 72 de automobile per punct de incarcare. NREL (National Renewable Energy Laboratory / Laboratorul National de Energie Regenerabila) estimeaza ca vor fi necesare 182.000 de puncte de incarcare rapida DC pentru a sustine 30-42 de milioane de automobile asteptate pe sosele pana in 2030.

Avand in vedere ca vanzarile de automobile electrice din SUA se estimeaza ca vor depasi 50% din vanzarile totale din SUA pana in 2030, extinderea infrastructurii de incarcare fiabila va deveni si mai critica pentru adoptarea pe scara larga a masinilor electrice.

Crearea unei retele de incarcare de cea mai buna calitate va asigura ca infrastructura de automobile electrice va sprijini vanzarile actuale si proiectate de masini electrice si va stimula adoptarea acestora.

Declaratii de la partenerii fondatori ai joint-venture-ului

Oliver Zipse, directorul executiv BMW Group: "America de Nord este una dintre cele mai importante piete auto din lume - cu potentialul de a fi lider in mobilitatea electrica. Accesibilitatea la incarcarea de mare viteza este unul dintre factorii-cheie pentru accelerarea acestei tranzitii. Prin urmare, sapte producatori de automobile formeaza acest joint-venture cu obiectivul de a crea o experienta de incarcare pozitiva pentru consumatorii de automobile electrice. BMW Group este mandru ca se numara printre fondatori."

Mary Barra, directorul executiv GM: "Angajamentul GM fata de un viitor complet electric se concentreaza nu numai pe furnizarea de automobile electrice pe care clientii nostri le plac, ci si pe investitii in incarcare si lucru in intreaga industrie pentru a le face mai accesibile. Cu cat oamenii au experienta mai buna, cu atat adoptarea automobilelor electrice va creste mai rapid."

Toshihiro Mibe, directorul executiv Honda: "Crearea serviciilor de incarcare a automobilelor electrice este o oportunitate pentru producatorii auto de a produce experiente excelente de utilizator, oferind solutii complete, convenabile si durabile pentru clientii nostri. Spre acest obiectiv, acest joint-venture va fi un pas critic in accelerarea adoptarii automobilelor electrice in SUA si Canada si in sprijinirea eforturilor noastre de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon."

Jaehoon Chang, directorul executiv Hyundai: "Investitia Hyundai in acest proiect se aliniaza cu viziunea noastra «Progress for Humanity» de a face transportul durabil mai accesibil. Competenta Hyundai in electrificare va ajuta la redefinirea peisajului de incarcare si asteptam cu nerabdare sa lucram cu ceilalti parteneri in timp ce cream aceasta retea de incarcare vasta de mare putere."

Ho Sung Song, directorul executiv Kia: "Angajamentul si investitia Kia in acest joint-venture de incarcare de mare putere vor creste accesul la incarcare si confortul soferilor actuali si viitori si, prin urmare, accelereaza tranzitia catre automobile electrice in America de Nord. Kia este mandra sa fie o parte importanta a acestui joint-venture cu alti producatori de automobile de renume, in timp ce pornim intr-o calatorie catre experiente de incarcare fara probleme pentru clientii nostri si pentru a consolida in continuare identitatea marcii Kia pe piata automobilelor electrice."

Ola Kallenius, directorul executiv Mercedes-Benz Group: "Lupta impotriva schimbarilor climatice este cea mai mare provocare a acestor vremuri. Ceea ce avem nevoie acum este viteza - dincolo de granitele politice, sociale si corporate. Pentru a accelera trecerea la automobile electrice, suntem in favoarea a tot ceea ce face viata mai usoara pentru clientii nostri. Incarcarea este o parte inseparabila a experientei cu automobilele electrice, iar aceasta retea va fi un alt pas pentru a o face cat mai convenabila."

Carlos Tavares, directorul executiv Stellantis: "Intentionam sa depasim asteptarile clientilor prin crearea mai multor oportunitati pentru o experienta de incarcare fara probleme, avand in vedere cresterea semnificativa asteptata pe piata. Credem ca o retea de incarcare la scara este vitala pentru protejarea libertatii de mobilitate pentru toti, mai ales cand lucram pentru realizarea planului nostru ambitios de neutralitate a emisiilor de carbon. O retea puternica de incarcare ar trebui sa fie disponibila pentru toti - in aceleasi conditii - si sa fie construita impreuna cu beneficii reciproce. Vreau sa multumesc fiecarui coleg implicat, deoarece este un exemplu de reper al inteligentei noastre colective de a ne asculta si de a servi clientii."

Distribuie pe Facebook
mai multe