Inca o palma data nemtilor. Noua masina de la Hyundai este complet electrica si ofera o autonomie de 470 km

  • Hyundai prezinta versiunea electrica a modelului Kona
  • Clientii au la dispozitie doua configuratii diferite
  • Varianta de top parcurge pana la 470 km cu un singur plin
Distribuie pe Facebook

In timp ce marile companii germane promit zeci de automobile cu propulsie electrica, sud-coreenii de la Hyundai... tac si fac. Cel mai recent exemplu in acest sens il reprezinta versiunea pe baterii a modelului Kona, care promite o autonomie si de 470 km.

Dupa ce a lansat primul automobil de pe piata disponibil in trei variante de propulsie alternativa, in speta modelul ioniq, Hyundai marcheaza o noua premiera absoluta.

Programat sa debuteze public cu ocazia evenimentului Geneva International Motor Show de luna viitoare, noul Kona Electric este primul SUV de clasa subcompacta cu propulsie... electrica, evident.

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Sub "capota", produsul companiei sud-coreene este disponibil in doua configuratii diferite, versiunea de baza fiind livrata la pachet alaturi de un motor de 135 CP si o baterie de 39.2 kWh.

Astfel, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza intr-un timp de aproximativ 9.3 secunde, pe cand autonomia totala este de 300 km, potrivit noului ciclu de masurare WLTP.

Valorile respective coboara / urca pana la 7.6 secunde, respectiv 470 km in conditiile in care clientul merge pe modelul de top, echipat cu un motor de 204 CP si o baterie de 64 kWh.

In ambele cazuri, viteza maxima se ridica la 167 km/h, identici fiind si timpi de incarcare a bateriilor: circa 54 minute pentru 80% din capacitate, cu ajutorul unui incarcator rapid.

Hyundai Kona Electric

La final, pe langa specificatiile extrem de interesante, varianta electrica a modelului Hyundai Kona mai anunta si o serie de tehnologii noi, precum instrumentele de bord digitale.

Tot pentru pasionatii de gadget-uri, primul SUV de clasa subcompacta pe baterii ofera inclusiv afisaj pe parbriz, display de opt inch pentru navigatie sau compatibilitate cu Apple CarPlay / Android Auto.

Nu lipsesc din meniu, de altfel, nici sistemele de siguranta activa de ultima ora, precum pilotul automat adaptiv, franarea autonoma de urgenta ori asistentul pentru mentinerea benzii de rulare.

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Hyundai Kona Electric
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2018