Inca un esec rasunator pentru Porsche TAYCAN. Versiunea de top Turbo S are o autonomie dezamagitoare

  • EPA a testat noul Taycan Turbo S
  • Autonomia certificata este mai mica decat cea oficiala
  • Electrica germana dezvolta 761 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Agentia de Protectia Mediului din Statele Unite ale Americii a certificat o autonomie dezamagitoare pentru noul Porsche Taycan Turbo S. Aceasta valoare va figura pe toate pliantele comerciale de pe continentul american.

Noul Porsche Taycan a fost, fara indoiala, una dintre masinile despre care s-a vorbit cel mai mult la finalul anului trecut. Primul model 100% electric al brand-ului din Stuttgart se vrea a fi un rival direct pentru Tesla Model S si poate fi comandat in trei variante.

Porsche Taycan Turbo S

Intrarea in gama se face cu versiunea Taycan 4S, mai apoi urmand Taycan Turbo si Turbo S. Acestea sunt capabile, pe rand, de 530 CP si 407 kilometri autonomie, 680 CP si 450 km, respectiv 761 CP si 412 kilometri parcursi de versiunea de top cu o singura incarcare.

Porsche Taycan Turbo S

Numai ca la inceputul lunii decembrie, Agentia de Protectia Mediului din SUA (EPA) a testat noul Taycan Turbo iar autonomia certificata de americani a fost de numai 323 kilometri. La acea vreme, reprezentantii Porsche declarau resemnati ca "este mai mica decat am anticipat...dar este ceea ce este."

Porsche Taycan Turbo S

Acum, EPA a mai testat un Taycan, de aceasta data versiunea de top Taycan Turbo S. Valoarea obtinuta de autoritatile de peste Ocean este, inca o data, mai mica decat cea declarata de Porsche. 308 kilometri fata de 412.

Porsche Taycan Turbo S

Aceasta cifra este importanta, in primul rand, pentru ca va figura pe toate pliantele comerciale de pe continentul american.

O alta lovitura pentru modelul german este consumul de electricitate postat de EPA: 68 MPGe. Asta transforma Taycan Turbo S in cea mai putin eficienta masina electrica care se vinde momentan in Statele Unite.

Porsche Taycan Turbo S

Porsche Taycan Turbo S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Porsche Taycan Turbo S
mai multe