JAGUAR LE-A LUAT-O INAINTE NEMTILOR. Compania britanica a lansat un rival pentru Tesla cu autonomie de 480 km

JAGUAR LE-A LUAT-O INAINTE NEMTILOR. Compania britanica a lansat un rival pentru Tesla cu autonomie de 480 km
  • Jaguar prezinta versiunea de serie a conceptului I-PACE
  • SUV-ul britanic ofera doua motoare electrice si 400 CP
  • Automobilul totala a bateriei de 90kWh este de 480 km
Distribuie pe Facebook

Lansata in urma cu doar cateva momente, versiunea de serie a conceptului I-PACE se anunta una dintre principalele atractiile ale Salonului Auto de la Geneva de saptamana viitoare.

Adio, filme si fotografii spion, asteptarea a luat sfarsit! Jaguar a publicat in cursul acestei dimineti toate imaginile si detaliile noului I-PACE, un SUV cu propulsie electrica ce are ca principal rival celebrul Model X de la Tesla.

Inspirat de conceptul cu acelasi nume, prezentat in fata publicului larg la sfarsitul anului 2016, primul model pe baterii din istoria companiei britanice vine la pachet alaturi de doua motoare electrice. Astfel, clientii au la dispozitie un total de 400 CP si 696 Nm, valori maxime livrate catre toate cele patru roti.

Conform Jaguar, noul I-PACE reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h intr-un timp de numai 4.8 secunde. Ca o comparatie, mult anticipatul SUV cu propulsie electrica din Coventry este la fel de rapid precum un BMW M3 E90.

Jaguar I-PACE

Mai departe, bateria de 90kWh a britanicului care vrea sa concureze cu Tesla Model X promite o autonomie totala de pana la 480 de kilometri. In acelasi timp, comunicatul de presa anunta ca alimentarea acesteia pana la 80% din capacitate se face in doar 40 de minute cu ajutorul unui incarcator rapid.

Totodata, noul Jaguar I-PACE mai impresioneaza si prin arhitectura din aluminiu, respectiv distributia de 50:50 a greutatii. Design-ul, preluat fara mari modificari de la conceptul prezentat in 2016, asigura un coeficient aerodinamic de 0.29Cd.

La interior, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei britanice adopta sistemul Touch Pro Duo, care foloseste doua display-uri tactile pentru afisarea si accesarea comenzilor vitale ale automobilului. Un alt treilea ecran color a fost montat in spatele volanului si gazduieste instrumentele de bord digitale.

Programat sa debuteze in premiera publica saptamana viitoare, cu ocazia evenimentului Geneva International Motor Show, noul Jaguar I-PACE este deja disponibil la comanda. Preturile pornesc de la 63.495 de lire sterline.

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (103) Poze Jaguar I-PACE
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 2 Martie 2018