Kilometrul Verde - biciclistii inaugureaza autostrada Bucuresti-Ploiesti

Kilometrul Verde - biciclistii inaugureaza autostrada Bucuresti-Ploiesti
Distribuie pe Facebook

Cu o zi inainte ca segmentul al A3, Autostrada Bucuresti - Ploiesti sa fie data in folosinta, biciclistilor le va fi permis accesul pe asfaltul proaspat turnat. Actiunea, la care sunt asteptati aproximativ 10 000 de biciclisti din Bucuresti, Ploiesti si judetele invecinate, va fi cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.

In 30 iunie, de la ora 10, doua grupuri de biciclisti vor porni simultan de la cele doua capete ale tronsonului Bucuresti-Ploiesti. Punctul de intalnire al celor doua grupuri de biciclisti va da ulterior si denumirea simbolica de Kilometrul Verde.

Acest eveniment se adreseaza tuturor categoriilor de biciclisti, atat amatori cat si profesionisti, celor care folosesc bicicleta pentru naveta, companiilor care incurajeaza angajatii biciclisti, indiferent de tipurile si performantele bicicletelor folosite.

Kilometrul Verde incearca sa atraga atentia asupra principalei probleme cu care se confrunta in prezent biciclistii din Romania, si anume siguranta scazuta in trafic, si sa arate ca numarul biciclistilor poate fi foarte mare atunci cand conditiile de trafic si siguranta sunt indeplinite.

Mesajul actiunii este:
"Pe autostrada mergem cu masina dar in oras ne deplasam mai eficient cu bicicleta"
Subliniem ca acest eveniment se va desfasura inainte ca acest drum sa devina public si cu regim de autostrada.

Evenimentul este un parteneriat intre Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB), Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera (CISR), Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), cu sprijinul I.G.P.R. - Directia Politiei Rutiere.

Kilometrul Verde este o actiune eveniment, inscrisa sub campania pentru siguranta rutiera si de sustinere si promovare publica a Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera.

Va multumim,

Distribuie pe Facebook
mai multe