Land Rover vine la Frankfurt cu doi hibrizi

Land Rover vine la Frankfurt cu doi hibrizi
  • Noile Range Rover Hybrid si Range Rover Sport Hybrid se lanseaza la Frankfurt
  • Propulsia este asigurata de un V6 diesel de 3.0 litri si unul electric de 35 kW
  • Consumul de carburant se situeaza in jurul valorii de 6.4 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Land Rover aduce la Frankfurt doua versiuni diesel-hibrid ale noilor Range Rover si Range Rover Sport. Conform primelor informatii, noile SUV-uri se vor vinde, incepand cu prima parte a lui 2014, in Europa, China, Australia, Coreea si Taiwan, piata din SUA nefiind momentan luata in calcul.

Land Rover s-a decis sa dezvolte motoare diesel-hibrid pentru ca economia de carburant este mai mare in cazul acestora, comparativ cu propulsoarele pe benzina. "Tinta noastra a fost sa construim cel mai eficient hibrid", a declarat un purtator de cuvant al companiei, citat de Automotive News.

Propulsia noilor SUV-uri pe motorina combina puterea unui motor clasic (motorul V6 de 3.0 litri) cu cea a unuia electric de 35 kW. Acest lucru permite o economie de carburant cu 26%, respectiv un consum de 6.4 litri/100 de km, precum si reducerea noxelor CO2 la 169 de grame pe kilometru. Sistemul hibrid mai include si un set de baterii litiu-ion, iar greutatea sa se cifreaza in jurul a 120 de kg.

Range Rover Hybrid

Integrarea motorului electric cu transmisia automata ZF in opt trepte face ca ambele modele hibride sa ajunga la o putere maxima de 340 cai putere. Land Rover spune ca performantele astfel obtinute sunt similare cu cele ale versiunilor diesel cu motoare V8. Mai exact, atat Range Rover Hibryd, cat si Range Rover Sport Hibryd ating 100 de km/h in mai putin de 7 secunde.

Indiferent ca vorbim despre Range Rover Hybrid sau de Range Rover Sport Hybrid, performantele asigurate sunt la nivelul versiunilor SDV8. Astfel, sprintul 0-100 km/h este realizat in 6.9 secunde de Range Rover Hybrid, respectiv 6.7 secunde pentru Rang Rover Sport Hybrid, in timp ce ambele modele au un consum mediu declarat de 6.4 litri la suta. Ambele versiuni hibride au trei moduri de rulare, dintre care unul 100% electric.

Britanicii de la Land Rover vor incepe sa ia comenzi pentru noile sale SUV-uri hibride de indata ce acestea vor fi dezvaluite publicului larg, luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Tot atunci vor fi cunoscute si preturile.

Range Rover Hybrid

Distribuie pe Facebook
mai multe