Masina Anului 2012 in Europa este Opel Ampera

Masina Anului 2012 in Europa este Opel Ampera
In cursul zilei de ieri, la ora 16, in ajunul deschiderii expozitiei auto de la Geneva, juriul "Car of The Year" a decis ca modelul Chevrolet Volt sa primeasca mult-ravnitul titlu de "masina anuluii 2012 in Europa". Acelasi vehicul, cu mici modificari estetice, este comercializat de Opel sub numele Ampera.
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele mai ciudate, dar si mai eficiente modele de pe piata europeana, Chevrolet Volt / Opel Ampera, a primit astazi titlul de "masina anului in Europa" invingand finalisti dew prestigiu precum Citroen DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Range Rover Evoque, Toyota Yaris, si chiar favoritul multor mebri ai juriului format din 59 de jurnalisti, Volkswagen up!


Este a doua oara cand un model cu propulsie alternativa castiga acest titlu. Anul trecut titlul de Car of the Year a fost obtinut de Nissan Leaf, un automobil cu propulsie 100% electrica.


In clasamentul final, modelul dotat atat cu un motor termic cat si cu unul electric, Volt, a fost urmat de Volkswagen up! Si Ford Focus.


Chevrolet Volt complet incarcat poate parcurge intre 40 si 80 km doar cu energie electrica, dupa aceasta, un motor ce foloseste benzina sau Ethanol 85 genereaza electricitate suplimentara pentru a incarca bateria.


Un Volt care parcurge 100 de km pe zi poate economisi pana la 2.100 litri de benzina pe an. Daca este incarcat in timpul noptii, o incarcare completa costa mai putin de 1 euro.


Volt furnizeaza o putere de 150 CP si o viteza maxima de 161 km*ora. Pentru ca electricitatea furnizeaza cuplu imediat, acceleratia in cazul modelului Volt este extrem de rapida, ajungand de la 0 la 100 km/ora in numai 8,5 secunde.


Fratele lui Chevrolet Volt, Opel Ampera este comercializat in Romania la un pret de 44.700 de euro (TVA inclus). Chevrolet Volt ar putea fi lansat in Romania la sfarsitul acestui an.

Opel Ampera - Primul autovehicul electric care poate fi condus oriunde, oricand


Distribuie pe Facebook
mai multe