Masina care arata ca o farfurie zburatoare are un pret mai mic decat se astepta

Masina care arata ca o farfurie zburatoare are un pret mai mic decat se astepta
  • Primul automobil de strada din istoria marcii americane Lucid Motors porneste de la 52.500 dolari
  • Versiunea de baza a noului Air ofera o putere maxima de 400 CP si autonomie de pana la 386 de kilometri
  • Ca o compartie, cel mai ieftin Model S costa cu 16.000 dolari mai mult si ofera performante inferioare
Distribuie pe Facebook

Oficialii companiei au tinut sa infirme zvonurile potrivit carora versiunea de baza va porni de la suma de 100.000 de dolari.

Cu primul automobil de strada din istoria marcii americane Lucid Motors am facut cunostinta inca de la mijlocul lunii decembrie a anului trecut.

Tot atunci, noul Air - caci el reprezinta subiectul principal al acestui material, a reusit sa ne surprinda cu design-ul SF al caroseriei si, totodata, cabinei.

La inaltime se ridicau, de asemenea, si tehnologiile anuntate, precum farurile cu micro-lentile sau display-urile omniprezente la nivelul bordului.

Din meniu nu lipseau insa nici camerele, senzorii, radarele, dar si celelalte echipamente necesare transformarii visului condusului autonom in realitate.

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

In plus, pentru ca meniul sa fie complet, intregul pachet era livrat alaturi de un sistem de propulsie electric, capabil de 1.000 CP si 640+ km autonomie.

Apoi au venit vestile proaste: primul model din istoria companiei Lucid Motors va costa o avere, pretul de pornire urmand a depasi 100.000 dolari.

Fals, dupa cum sustine directorul departamentului de marketing al marcii americane, clientii avand la dispozitie si o versiune de vreo doua ori mai ieftina.

Varianta de baza a noului Air porneste, mai exact de la 52.500 de dolari, suma in care sunt incluse si ajutoarele oferite de guvernul de peste Ocean.

Persoanele care vor opta pentru acest model nu se vor putea bucura, ce-i drept, de aceeasi putere maxima precum clientii varfului de gama.

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

Ba dimpotriva: modelul entry-level se opreste la 400 CP, in timp ce valoarea din dreptul autonomiei va urca doar pana la 386 de kilometri.

Nimeni nu stie inca modul in care se va prezenta lista cu dotari standard, insa e de asteptat ca scaunele spate individuale sa lipseasca din peisaj.

Situatia se va repeta cel mai probabil si in cazul plafonului panoramic din sticla sau al sistemului audio de inalta fidelitate, cu 29 de difuzoare.

O singura certitudine exista despre primul automobil de strada din istoria marcii americane Lucid Motors: in versiunea de baza, noul Air este cu aproximativ 16.000 de dolari mai ieftin decat varianta entry-level a Tesla Model S. Desi ofera o putere maxima, respectiv autonomie superioare.

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

Lucid Motors Air

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (46) Poze Lucid Motors Air
mai multe